• Big Story

    Οι σάλπιγγες του πολέμου ήχησαν – Το σχέδιο Μητσοτάκη, η άμυνα Τσίπρα και η «αχίλλειος πτέρνα»


    Σκηνικό απόλυτης σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προοιωνίζεται μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Επί της ουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έδωσαν σαφές δείγμα της μορφής που θα πάρει η πολιτική αντιπαράθεση το επόμενο διάστημα με τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη να εκτοξεύουν εκατέρωθεν πολιτικά βέλη για όλα για τα θέματα της επικαιρότητας.

    Γίνεται φανερό πως πλέον η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι μονοθεματική με επίκεντρο την οικονομία. Άλλωστε σε σχέση με τον χρόνο που αφιερώθηκε στη Βουλή, ήταν ελάχιστη η επί της ουσίας συζήτηση που έγινε για τα αποτελέσματα του Eurogroup όπως είχε ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης αιτούμενος την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

    Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η «αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Εξ αυτού του λόγου η κριτική της επικεντρώνεται στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ με αιχμή τις συνομιλίες διάρκειας 21 λεπτών που είχε με ισοβίτη καταδικασθέντα για ναρκωτικά, συνομιλίες που έχει αποδεχτεί ότι έγιναν και ο ίδιος ο Π. Καμμένος.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την «παρέμβαση» όπως λέει Καμμένου στην υπόθεση του Noor 1 επιχειρεί να συντηρήσει την υπόθεση στο προσκήνιο πιστεύοντας ότι προκαλεί φθορά στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Κ. Μητσοτάκης επιμόνως ζητάει να πληροφορηθεί εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε για τις επικοινωνίες Καμμένου με τον ισοβίτη. Επίσης, στην Πειραιώς πιστεύουν ότι όσο συντηρείται η συγκεκριμένη υπόθεση τόσο περισσότερο δηλητηριάζονται οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

    Από την άλλη η κυβέρνηση κατανοώντας ότι στόχος της ΝΔ είναι να την χτυπήσει σε θέματα ηθικής παραπέμπει στην δικαιοσύνη επιμένοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις της με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Στο Μαξίμου θεωρούν ότι η ΝΔ θα αξιοποιεί κάθε θέμα της καθημερινότητας για να πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης και ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση που επίσης θα έχει ως στόχο την αποδόμηση του προφίλ του αρχηγού της γαλάζιας παράταξης.

    Το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας επικεντρώνεται στην δήλωση Μητσοτάκη πως η βία τα τελευταία χρόνια προέρχεται από την Αριστερά στην χώρα μας δείχνει μία προσπάθεια να αμφισβητήσει τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ότι το κόμμα του δεν έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή. Στο Μαξίμου θεωρούν πως η απλούστευση της παρουσίασης των γεγονότων από την αξιωματική αντιπολίτευση την εκθέτει πολιτικά όπως επίσης και η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να πείσει ότι δεν αναφερόταν στην βία αλλά στην τρομοκρατία που εκδηλώθηκε στην χώρα από την άκρα αριστερά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκληροί διάλογοι στη Βουλή: Μητσοτάκης-Ελάτε να κάνουμε εξεταστική για τον Καμμένο. Nα φύγετε κ. Τσίπρα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Άνθρακες» τα 600 δισ. του Σώρρα – Ο Άρειος Πάγος «εξαφάνισε» την απόφαση που τον αναγνώριζε διαχειριστή τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαγράφονται χρέη προς την Εφορία για νοσηλεία ανασφάλιστων – Ποιους αφορά



    ΣΧΟΛΙΑ