• Big Story

    Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη: “Συμμορία” η Κυβέρνηση – Μας ετοίμαζαν Βενεζουέλα

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης Νέα Δημοκρατία ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έμελλε να ανοίξει τον “ασκό του Αιόλου”, με τα όσα λέει στο βιβλίο του, για την κυβέρνηση και το πρώτο εξάμηνο του 2015. Οι αποκαλύψεις που κάνει συγκλονίζουν και έχουν οδηγήσει στην… επανάσταση της αντιπολίτευσης που ζητάει την σύσταση εξεταστικής επίτροπής προκειμένου να γίνει διερεύνηση στο χρονικό εκείνο διάστημα, το πρώτο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πρώτος που ξεκίνησε τον “πόλεμο”, ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ, που μίλησε για “συμμορία” στην κυβέρνηση. Φυσικά, η αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε από την Δικαιοσύνη να παρέμβει, “χτυπώντας” παράλληλα και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Ζητάει εξηγήσεις από εκείνον αλλά και να μην κρύβεται, για τα όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός.

    Ήθελαν να γίνουμε μία νέα Βενεζουέλα

    Για μία νέα Βενεζουέλα προοριζόταν η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, που παράλληλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην κρύβεται: «Δεν πρόκειται απλώς για ανερμάτιστους πολιτικούς τυχοδιώκτες, αλλά για ανθρώπους που προόριζαν και προετοίμαζαν για τον ελληνικό λαό την δυστυχία του λαού της Βενεζουέλας».

    «Δεν μένει αμφιβολία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης.
    Ενημερώνουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως, ούτως η άλλως, η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την Ευρωπαϊκή θέση της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσιπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

    “Όσο δεν μιλάει το Μαξίμου, επιβεβαιώνεται ο Βαρουφάκης”

    Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη: «Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία. Ο Τσίπρας έχασε τα λεφτά μας, γιατί είχε βάλει τον Βαρουφάκη να κάνει τις αηδίες που έκανε… Όσο δεν μιλάει το Μαξίμου, δια της σιωπής επιβεβαιώνει όσα λέει ο Βαρουφάκης».

    Εν συνεχεία, ακολούθησε η ανακοίνωση της ΝΔ που μετά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, βλέπει το αίτημά της για Εξεταστική Επιτροπή να ενισχύεται: «Τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας. Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης κυβέρνησης».

    Τα ερωτήματα στον πρωθυπουργό

    Στο πλαίσιο του σάλου που έχει προκληθεί, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, βρήκε την ευκαιρία να κάνει μερικά ερωτήματα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:

    -Προτίθεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο και τους Έλληνες πολίτες για τα γεγονότα του 2015;

    -Ήταν όντως στις προθέσεις του  να δεσμεύει το ποσό των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν κατατεθειμένο στην ΤτΕ προκειμένου να τροφοδοτηθούν τα ATM των τραπεζών;

    -Ευσταθούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού και προέδρου της ΛΑΕ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί σχεδίου εθνικοποίησης της ΤτΕ, εκτύπωσης δραχμής, χρηματοδοτικής στήριξης από τη Ρωσία και προμήθειας πετρελαίου από τη Βενεζουέλα;

    -Ισχύουν οι  χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στον ίδιο αλλά και σε υπουργούς της κυβέρνησης για τον διοικητή της ΤτΕ;

    -Αληθεύουν οι  διαλόγοι  που δημοσιεύθηκαν  μεταξύ του Πρωθυπουργού, του κ. Βαρουφάκη και άλλων υπουργών της κυβέρνησης;

    -Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της πρωθυπουργικής ιδιότητας που καταβαραθρώνεται και σε διεθνές επίπεδο από τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού του;

    «Φταίει ο Βαρουφάκης, αλλά δεν ψεύδεται»

    Τέλος, θέση για το θέμα πήρε και το “Ποτάμι”, όπως και ο αρχηγός του, Σταύρος Θεοδωράκης.

    «Ο Βαρουφάκης έχει τεράστιες ευθύνες αλλά ψεύτης δεν είναι. Το 15 αγγίξαμε το χάος. Φωνάζαμε αλλά οι περισσότεροι δεν ήθελαν να ακούσουν. Τώρα;», έλεγε η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, με το κόμμα του να καλεί δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον Γιάνη Βαρουφάκη:

    «Ο κ.Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ.Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε). Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο “Adults in the Room” δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατρούγκαλος για Βαρουφάκη: «Πλησιάζουμε τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο Βαρουφάκης: «Όσα μου είπε ο Αλέξης για Γουδή, Grexit και 16 δισ.»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρουφάκη: Ο Γιάνης προσπαθεί να ξαναγράψει ιστορία με άλλο τρόπο



    ΣΧΟΛΙΑ