• Big Story

    Γιάννης Ραγκούσης: Έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία της ΔΗΣΥ

    Γιάννης Ραγκούσης ΔΗΣΥ

    Γιάννης Ραγκούσης


    Εβδομάδα κρίσιμων εξελίξεων για την κεντροαριστερά σε σχέση με την διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ). Εκτός απροόπτου αύριο (Τετάρτη) την κάθοδό του στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού θα ανακοινώσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης.

    Επίσης την πρόθεση του να είναι υποψήφιος αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως σε άμεσο χρόνο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Αμφότεροι αναμένεται να παρουσιάσουν και το πλαίσιο των προτάσεών τους διεκδικώντας την ψήφο των ψηφοφόρων ή οπαδών του χώρου του κέντρου.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες υπάρχει σχεδιασμός η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί όχι με κάλπες που θα στηθούν ανά την χώρα αλλά με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ιδέα που είχε «πέσει» και στο παρελθόν για να εφαρμοστεί σε άλλες εκλογικές διαδικακσίες, ωστόσο δεν πήρε σάρκα και οστά.

    Η διαφαινόμενη υποψηφιότητα των δύο, προφανώς και θα δημιουργήσει νέα δυναμική στις διεργασίες περί την Κεντροαριστερά κι ενδεχομένως να ωθήσει και τους υπολοίπους υποψηφίους να ανοίξουν τα χαρτιά τους .

    Με τα σημερινά δεδομένα οι δυνητικά πρόθυμοι να διεκδικήσουν την ηγεσία της ενιαίας παράταξης στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι πολλοί όμως επί τής παρούσης οι περισσότεροι προτιμούν να ομιλούν αινιγματικά. Με εξαίρεση βεβαίως την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά που εξαρχής εκδήλωσε το ενδιαφέρον της και εκκίνησε και τις διαδικασίες για την εγγύηση του αδιάβλητου των εκλογών. Επίσης την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δεν έκρυψε ποτέ ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι σύντροφοί του τον συμβουλεύουν να μην το πράξει για να μην αποτυπωθεί αριθμητικά η διαφορά με τους συνυποψήφιούς του.

    Σε ό,τι αφορά τον επίσης πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη ο ίδιος έχει πει προσφάτως ότι περιμένει τον κατάλληλο χρόνο για να ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις. Στην συζήτηση περί ανάδειξης ηγέτη του κεντροαριστερού χώρου εμφανίζει κινητικότητα και το όνομα του ευρωβουλευτή και πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος ωστόσο προσώρας δεν επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

    Ερωτηματικό είναι επίσης τί θα πράξει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος είχε διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Φώφη Γεννηματά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κινητικότητα από την πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ ( Κίνημα ΓΑΠ) να κατεβάσει δικό του υποψήφιο αν και αρκετά στελέχη του εισηγούνται την επιλογή ενός υποψηφίου για να φανεί η δυναμική του Κινήματος στο εσωτερικό του νέου κόμματος.

    Πάντως, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν ενδιαφέρεται καθώς εδώ και καιρό εργάζεται για την επανεκλογή του στην β’ Αθηνών, όταν γίνουν εκλογές, ενώ απόσταση δείχνει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα Νέα απαντούν στον Τσίπρα: Εσείς σχετίζεστε με καναλάρχες που έχουν βοσκοτόπια και τσιγαράδικα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρέβα Μητσοτάκη στη Die Welt: Εάν εξέλθουμε από την κρίση θα είναι παρά τον Τσίπρα και όχι εξαιτίας του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΝΔ: Το 13άρι των ψεμάτων του Τσίπρα στην περσινή ΔΕΘ



    ΣΧΟΛΙΑ