• Big Story

    Αισιοδοξία στην συνάντηση Τσακαλώτου – Λε Μερ

    • NewsRoom
    Λε Μερ


    Σε άκρως θετικό και αισιόδοξο κλίμα, εκτυλίχθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μπρούνο Λε Μερ, στο υπουργείο. Μάλιστα, το καλό αυτό κλίμα, αποτυπώθηκε και στις μετέπειτα δηλώσεις τους, που φυσικά αφορούσαν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

    Αρχικά, ο Έλληνας υπουργός, αφού θέλησε να ευχαριστήσει τον τέως υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, για την καλή συνεργασία που είχαν, δεν παρέλειψε να δώσει και “συγχαρητήρια” στον κ. Λε Μερ για την εκλογή του. Μάλιστα, τόνισε πως «θα προσπαθήσουμε και εμείς και αυτός να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες».

    Λε Μέρ

    Στην συνέχεια, την άποψή του είπε και ο Γάλλος υπουργός: «Θα πρέπει να κάνουμε πολλά τις επόμενες δύο ημέρες για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup».

    Αξίζει να αναφερθεί, ότι ήταν φυσικά η πρώτη επίσκεψη του κ. Μπρούνο Λε Μερ στο υπουργείο Οικονομικών. Κατάφερε να δημιουργήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων, αφού ήταν ευγενικός, κοινωνικός και καθόλου αρνητικός, καταφέρνοντας με μία κίνηση να “συγκεντρώσει” πολύ θετικές γνώμες.

    Χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών, έναν προς έναν. Αυτή η κίνηση, δεν έχει συμβεί ποτέ από τους Έλληνες ομολόγους του, οι οποίοι, μάλιστα, διατηρούν και εχθρικές τάσεις απέναντι στους ανάλογους ρεπόρτερ.

    Λε Μερ

    Θετικό ήταν και το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος, βγήκε να υποδεχτεί τον κ. Λε Μερ στον διάδρομο που υπάρχουν και τα ασανσέρ, συνοδεύοντάς τον στο γραφείο του. Φυσικά, μαζί ήταν και η δική του… συνοδεία, όπου ένα μέλος αυτής, είπε «γεια σας» στα ελληνικά. Ο πρώην υπουργός, κ. Σαπέν, δεν έτυχε ποτέ τέτοιας υποδοχής, ούτε από τον ίδιο τον κ. Τσακαλώτο, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε να ψάχνει μόνος του το γραφείο του υπουργού.

    Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση από τον κ. Λεμέρ της γαλλικής συμβιβαστικής πρότασης για το χρέος, ώστε να μην δημιουργηθούν ενδεχόμενα προβλήματα στο επερχόμενο Eurogroup της Πέμπτης.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ