• Big Story

    Έρχονται εξελίξεις: Τα μυστικά σχέδια του Μαξίμου


    Εξελίξεις περί την οικονομία υπαινίσσονται από την ερχόμενη εβδομάδα συνομιλητές του Μεγάρου Μαξίμου αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να σημειωθεί η πρώτη δοκιμαστική έξοδος της χώρας στις αγορές.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του mononews.gr την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη κορυφαίων παραγόντων της κυβέρνησης με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης και των δεδομένων ώστε η χώρα να κάνει το μεγάλο βήμα προς τις αγορές.

    Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα θετικά, μάλιστα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που βρέθηκε στο Λονδίνο και συναντήθηκε με εκπροσώπους επενδυτικών funds μετέφερε κλίμα αισιοδοξίας. Ομοίως, ανάλογο κλίμα είχε εισπράξει κατά τις επαφές του στο Λονδίνο λίγες ημέρες μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Η κυβέρνηση αξιολογώντας τα δεδομένα που αποτυπώνουν ένα ενθαρρυντικό κλίμα για τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας εκτιμά ότι ίσως ήρθε το momentum ώστε η χώρα έπειτα από τρία και κάτι χρόνια να επιστρέψει δοκιμαστικά στις αγορές χρήματος. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν πως η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βγάλει την Ελλάδα εκτός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος έστειλε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα στις αγορές παρότι τα αποτελέσματά της έχουν αξία κυρίως σε επίπεδο συμβολισμού και σημειολογίας.

    Το Μαξίμου έχει επιλέξει να δώσει έμφαση στο αναπτυξιακό κι έτσι μετά το πρώτο περιφερειακό συνέδριο της Κοζάνης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στο δεύτερο κατά σειρά επί συνόλου δεκατριών, αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο στην Στερεά Ελλάδα. Συγχρόνως η κυβέρνηση έχει θέσει ως έναν από τους κεντρικούς της στόχους την μείωση της ανεργίας και εξ αυτού του λόγου ενδεχομένως και την Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας όπου και θα κάνει ανακοινώσεις.

    Η κυβέρνηση κάνει λόγο για αλλαγή σελίδας και επιχειρεί να ακυρώσει την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάσει ψηλά στην ατζέντα άλλα θέματα-πέραν της οικονομίας- όπως για παράδειγμα η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση Noor 1 ή ο διορισμός της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου ως άμισθης επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η ΝΔ αναλώνεται σε τριτεύοντα θέματα καθώς βρίσκεται σε εμφανή αδυναμία να αποδεχτεί τις θετικές εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκαλύψεις Ρέντσι για τη δραματική νύχτα του Ιουλίου του 2015 και τη στήριξη της Ελλάδας μαζί με Ολάντ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες φιτιλιές ανάβει το τουρκικό ΥΠΕΞ: Επιστρέφουμε στον κ. Τσίπρα τους χαρακτηρισμούς του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χαρίτσης: Η ΝΔ δεν δικαιούται να μιλάει για το ΕΣΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ