• Big Story

    Το δρόμο προς τη Βουλή πήραν οι αναφορές του ισοβίτη σε βάρος υπουργών

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπουργών που εμπλέκει ο ισοβίτης του Noor 1, θα κληθεί –εκτός απροόπτου- να αποφασίσει η Βουλή.

    Ο διενεργών την έρευνα εισαγγελέας Εφετών Πειραιά διαχώρισε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά τις μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν.  Ο κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσος κρατά για έρευνα το σκέλος που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα και ζητά να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες σε βάρος των πολιτικών προσώπων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο κ. Μπρακουμάτσος ζητά να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών (ο οποίος επιτάσσει την αμελητί διαβίβαση κάθε δικογραφίας που αφορά σε υπουργό, χωρίς προηγούμενη δικαστική έρευνα για τη βασιμότητα των καταγγελλομένων) για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται σε δύο μηνυτήριες αναφορές. Η πρώτη κατατέθηκε από τον κατηγορούμενο Ευθύμιο Γιαννουσάκη και η δεύτερη από πρόσωπο, το οποίο παραμένει άγνωστο μέχρι τώρα εάν εμπλέκεται στην υπόθεση της διακίνησης ηρωίνης.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός, δηλαδή, στην παραγγελία του δεν αναφέρεται ονομαστικά στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.  Σύμφωνα ωστόσο, με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις μηνυτήριες αναφορές αλλά και τις συνεντεύξεις του ισοβίτη του Noor 1, οι καταγγελίες του στρέφονται κυρίως σε βάρος του κ. Καμμένου, με σαφή αναφορά και στον κ. Κοντονή.

    Ο κ. Κοντονής την τελική υπογραφή στη διαβίβαση της δικογραφίας

    Η δικογραφία που ο κ. Μπρακουμάτσος ζητά να διαβιβαστεί στη Βουλή μελετάται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο τελευταίος, μέσα στις επόμενες ημέρες (και εκτός απροόπτου) θα εγκρίνει τη διαβίβαση, αποστέλλοντας τη με τη σειρά του στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος, βάσει του νόμου, θα προχωρήσει στην τελική διαβίβαση προς το Κοινοβούλιο.

    Η τρίτη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, διαβιβάστηκε κι αυτή προς διερεύνηση στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά. Ο κ.  Μπρακουμάτσος αναμένεται να πράξει το ίδιο που έπραξε με τις δύο προηγούμενες αναφορές: θα διαβιβάσει στη Βουλή το σκέλος της αναφοράς Μαρινάκη που αφορά στα πολιτικά πρόσωπα (ο εφοπλιστής καταγγέλλει τον κ.Καμμένο ως «βασικό οργανωτή της σκευωρίας που στήθηκε σε βάρος του») και θα διερευνήσει τα καταγγελλόμενα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

    Η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα

    Ο πρώτος μάρτυρας που αναμένεται να κληθεί ως μάρτυρας από τον εισαγγελέα Μπρακουμάτσο είναι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης. Πότε έλεγε αλήθεια και πότε όχι, είναι το μείζον ερώτημα για τον κατηγορούμενο που ξεσήκωσε θύελλα πολιτικής αντιπαράθεσης μετά τον ισχυρισμό του ότι δέχθηκε πιέσεις για να εμπλέξει στην υπόθεση του Noor 1 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Τα περί τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος αλλά και οι φερόμενες μεταμεσονύχτιες επισκέψεις στη φυλακή της εισαγγελέως για να λάβει την κατάθεσή του θα περάσουν από το εισαγγελικό μικροσκόπιο.

    Ο εισαγγελέας εκτός από τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων αναζητά και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της εισαγγελέως Πειραιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρία νέα στοιχεία δείχνουν τις περίεργες μεθοδεύσεις για το «Noor 1»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: «Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:
    Γεωργιάδης για Noor 1: Την υπόθεση θα κρίνει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ