• Big Story

    Χρ. Χαρπαντίδης (Παπαστράτος): Δεν έχουμε επενδύσει 300, αλλά 700 εκατ. ευρώ από το 2003 (video)

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος


    Μια ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Παπαστράτος», ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλός της, Χρήστος Χαρπαντίδης, βλέποντας θετικά τα πράγματα, δήλωσε πως η επιχείρηση δεν επένδυσε 300, αλλά 700 εκατομμύρια ευρώ ήδη από το 2003. 

    «Από το 2003 επενδύσαμε 700 εκατομμύρια ευρώ, συγκεκριμένα το 2015, 25 εκατομμύρια ευρώ. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες της Ελλάδας και έχουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου.

    «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία ”Παπαστράτος” για την επιλογή να πάρει το υψηλό, για εκείνη την εποχή, ρίσκο να επενδύσει στη χώρα», όπως ανέφερε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ από το 2015.

    Σε σημερινή του συνέντευξη ο κύριος Χαρπαντίδης έκανε λόγο για μεγαλύτερο ποσό που είχε επενδυθεί ήδη από το 2003.

    Μη αναφερόμενος στο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, «Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;» που αφορούσε στο πρόσωπό του, ο πρόεδρος της Παπαστράτος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Η επένδυση γενικά, βοηθά τις ελληνικές εξαγωγές και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Αρχίζουμε και χτίζουμε τα νέα κομμάτια του εργοστασίου και θα έχουμε νέα παραγωγή από τον Οκτώβριο».

    Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις είπε ότι ο κύριος Τσίπρας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό που συμβαίνει, είδε την μεταμόρφωση που γίνεται, ενώ συνομίλησε και με εργαζομένους για τα προβλήματα του κλάδου. Επί τάπητος τέθηκε και το μεγάλο πρόβλημα του καπνικού λαθρεμπορίου.

    Ο κύριος Χαρπαντίδης υπογράμμισε ότι παρ’ όλο που οι εργαζόμενοι δεν είναι εξειδικευμένοι στις νέες τεχνολογίες, γίνεται προσπάθεια για την εκπαίδευσή τους.

    Η εταιρεία «Παπαστράτος» έχει υπό τη σκέπη της 60.000 οικογένειες.

    Για την δύσκολη κατάσταση με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η χώρα και δη οι επιχειρήσεις ο κύριος Χαρπαντίδης επισήμανε ότι η γραφειοκρατία αποτελεί τροχοπέδη για τις επενδύσεις, αφού παραδέχτηκε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα σε όλους τους κλάδους.
    «Είμαστε όλοι ζορισμένοι, αλλά θα συνεχίσω να είμαι υπέρ της ατομικής ευθύνης», κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η επίσκεψη Τσίπρα στην Παπαστράτος και το μήνυμα στήριξης στις μεγάλες επενδύσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας :«Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;» είπε στον Τζανακόπουλο για την επένδυση της «Παπαστράτος»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Στις 11 Σεπτεμβρίου θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με την Τράπεζα Αττικής. Ο ρόλος της Sparkasse



    ΣΧΟΛΙΑ