• Big Story

    Χάος στη βουλή – Χάνεται η πλειοψηφία των 153 για το νομοσχέδιο της αλλαγής φύλου από τα 15;

    Politico


    Στην παγίδα που έστησε η αντιπολίτευση αλλά και θύμα της αδιαλλαξίας του Σταύρου Κοντονή για την στάση του στο θέμα της αλλαγής φύλου από τα 15 έτη φαίνεται πως κινδυνεύει να πέσει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν την ρύθμιση και η πιθανή πραγματοποίηση της απειλής της Δημοκρατική Συμπαράσταση για τη μη στήριξη νομοσχεδίων που δεν συμφωνούν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, απειλεί να οδηγήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο μονόδρομο της απόσυρσης της διάταξης, αν επιθυμεί να μην υποστεί  μια ντροπιαστική ήττα στην αυριανή ψηφοφορία.

    Οι 19 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ξεκαθαρίσουν αύριο, στις 09.30 το πρωί, την τελική τους στάση, κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού του κόμματος. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αναμένεται να αποφασιστεί η καταψήφιση του άρθρου 3, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, δεν συγκεντρώνει την κυβερνητική πλειοψηφία.

    Πέρα από τους 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν ταχθεί κατά της απόφασης, άλλωστε, αντιρρήσεις φαίνεται πως διατηρούν επί της επίμαχης διάταξης και πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αναγκαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απευθυνθεί στην αντιπολίτευση, η οποία ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να στηρίξει νομοσχέδια που δεν φέρνουν τη σύμφωνη γνώμη και των δύο εταίρων της κυβέρνησης. Την απειλή αυτή φαίνεται πως πραγματοποιεί η ΔΗΣΥ. Αντίθετα το Ποτάμι, που υποστηρίζει με τους έξι του βουλευτές το Νομοσχέδιο φέρνει στα όρια την ψηφοφορία, καθώς συμπληρώνονται μόλις 150 βουλευτές, με την προϋπόθεση όμως πως δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνονται να αμφιταλαντεύονται.

    Πέρα από τους βουλευτές του Ποταμιού, επόμενη δεξαμενή ψήφων για την κυβέρνηση είναι οι οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές, Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης (που πιθανότατα θα καταψηφίσουν) και Στάθης Παναγούλης, Κατερίνα Μάρκου, Δημήτρης Καρράς, Χάρης Θεοχάρης και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, καθώς ο ένατος της ομάδας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, έχει ξακαθαρίσει πως θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο 3.

    Έτσι, τα περιθώρια για το ΣΥΡΙΖΑ στενεύουν απειλητικά και αυτό που μέχρι πρότινος έδειχνε ως επίδειξη δύναμης και συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας,  κινδυνεύει να αποδειχθεί «νάρκη» στην οποία έπεσε πάνω του ο κ. Κοντονής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης – Σπυράκη: Οι μυστικές συναντήσεις στο Κολωνάκι και το παρασκήνιο των αλλαγών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο αρχείο η έρευνα για την Μαρέβα Μητσοτάκη: Δεν ήταν υπόχρεη υποβολής πόθεν έσχες όσο ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο

     



    ΣΧΟΛΙΑ