• Big Story

    Χάος στη Μύκονο: «Λουκέτο» στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, σε αργία για δεύτερη φορά ο πολεοδόμος του νησιού!

    Μύκονος


    Τα νέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τάραξαν την ηρεμία των υπαλλήλων της πολεοδομίας της Σύρου. Μια «καυτή πατάτα» που ακούει στο όνομα Μύκονος, βρέθηκε ξαφνικά εδώ και λίγες ημέρες στα χέρια τους, καθώς οι Αρχές αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στην «αμαρτωλή» υπηρεσία Δόμησης του νησιού των ανέμων. Την ίδια ώρα, ο πρωταγωνιστής ενός  σήριαλ με άρωμα διαφθοράς και παραλογισμού, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δόμησης Μυκόνου, κ. Αντώνης Καστορίνης, τίθεται για δεύτερη φορά σε αργία!

    Στα τέλη του Απριλίου του 2016 το νησί, η Μύκονος, σειόταν από την είδηση της σύλληψης του κ. Καστορίνη, του προϊσταμένου της υπηρεσίας Δόμησης. Ο κ. Καστορίνης συνελήφθη με της κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση και της ψευδής βεβαίωση. Και αυτό καθώς φερόταν να έχει εκδώσει έγγραφο, βάσει του οποίου δινόταν συνέχιση παράνομων εργασιών σε τμήμα αυθαίρετης νεοαναγειρόμενης οικοδομής, την ώρα που από το προηγούμενο καλοκαίρι ίσχυε απόφαση διακοπής κάθε εργασίας.

    Τρεις μήνες αργότερα, ο κ. Καστορίνης βρισκόταν και πάλι στη θέση του. Το πειθαρχικό της υπηρεσίας τον είχε δικαιώσει για τις κινήσεις του, αν και η δίκη του εκκρεμούσε, καθώς είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο. Η επιστροφή του προκάλεσε συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων, ωστόσο είχε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής. Και αυτό καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα, από τη σύλληψή του και μετά, η υπηρεσία είχε παραμείνει κενή, με τις αιτήσεις για έκδοση οικοδομικών αδειών για εργασίες σε βίλες, καταστήματα, σπίτια και πολυτελή ξενοδοχεία να σχηματίζουν στοίβες και η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί να έχει παγώσει.

    Για μήνες ο κ. Καστορίνης προσπαθεί μόνος του, ελέω της υποστελέχωσης, να εξυπηρετήσει τις ουρές των μηχανικών που σχηματίζονται έξω από το γραφείο του, ακόμα και στα άγρια χαράματα. Την ίδια ώρα η δίκη του ακόμα και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

    Έπειτα από μια πρώτη αναβολή για τις 2 Νοεμβρίου, η δίκη μεταφέρθηκε για τις 30 Μαΐου του 2018, καθώς λίγα λεπτά πριν την εκδίκαση της υπόθεσης οι αίθουσες του δικαστηρίου της Σύρου εκκενώθηκαν λόγω τηλεφωνήματος για τοποθέτηση βόμβας.

    Και ενώ ο κ. Καστορίνης ετοιμαζόταν να επιστρέψει στα καθήκοντά του, ο Δήμαρχος Μυκόνου αποφάσισε ξαφνικά να θέσει εκ νέου σε δυνητική αργία τον υπάλληλο.

    «Το γεγονός ότι ενόψει του είδους και της σοβαρότητας των αποδιδόμενων στον υπάλληλο κατηγοριών συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος που καθιστούν αναγκαία την αποχή του υπαλλήλου από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα» αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης του Δημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Κούκκα, που εκδόθηκε στις 6/11/2017.

    Ως λόγος της νέας απόφασης του Δήμου φέρεται η γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, η οποία ωστόσο έφτασε στον δήμο σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, στις 11 Οκτωβρίου, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν για τους λόγους της καθυστέρησης.

    Ωστόσο το τελειωτικό χτύπημα ήρθε λίγες ημέρες αργότερα. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έβαλε λουκέτο στην Πολεοδομία Μυκόνου ζητώντας από την αντίστοιχη διεύθυνση της Σύρου να αναλάβει να φέρει εις πέρας τις εκκρεμότητές της. Η αντίδραση της Ερμούπολης ήταν, όπως αναμενόταν, προβληματισμός με τους υπεύθυνους να κάνουν σκέψεις μέχρι και για καταλήψεις προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μύκονος: Οι Γερμανοί ξανάρχονται, χτυπάνε την Φτελιά και αγοράζουν μαγαζιά



    ΣΧΟΛΙΑ