• Big Story

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Είμαι Διοικητής και θα μιλάω όποτε κρίνω εγώ» – Γιατί άστραψε και βρόντηξε ο Στουρνάρας

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Την πλήρη στήριξη του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ ο κ. Ντράγκι ερωτηθείς για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές απάντησε χαρακτηριστικά πως το πότε θα βγει η χώρα στις αγορές είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση, και μάλιστα σημείωσε με έμφαση πως «γνωρίζουμε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες».

    Κατά τα λοιπά ο κ. Ντράγκι αναφορικά με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) επανέλαβε ότι θα ενταχθούν αφού ολοκληρωθεί η έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Και μάλιστα συμπλήρωσε πως η σωστή εφαρμογή του προγράμματος όπως και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία είναι οι βασικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για να καταστεί επιτυχής η έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

    Ο κ. Ντράγκι δηλαδή στήριξε πλήρως τα λεγόμενα του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει πως δεν είναι ακόμα ώρα για να βγει η χώρα στις αγορές.

    Για τη δήλωση του αυτή ο Διοικητής της ΤτΕ δέχτηκε «επίθεση» από μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ. Συγκεκριμένα τρία από τα μέλη του ΓΣ κατηγόρησαν τον κ. Στουρνάρα ότι με τις δηλώσεις του αυτές επηρεάζει αρνητικά την πορεία και τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

    Καλά πληροφορημένη πηγή μεταφέρει στο mononews.gr ότι ο Διοικητής άστραψε και βρόντηξε: «Είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, έχω καθήκον και υποχρέωση να μιλώ όποτε κρίνω ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας», τους απάντησε και τους θύμισε ότι και το 2015 με δημόσιες δηλώσεις είχε παρέμβει προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη.

    Την ίδια ώρα τραπεζικές πηγές κάνουν λόγο για «τοποτηρητές» του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επιθυμούν να έχουν υπό επιτροπεία τον κεντρικό τραπεζίτη. Πρόκειται για τουλάχιστον τρία μέλη που διορίστηκαν από την κυβέρνηση, σε αντικατάσταση μελών που έληξε η θητεία τους. Το ωραίο της υπόθεσης -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- είναι ότι τουλάχιστον ένας εξ αυτών έχει δώσει ως διεύθυνση για να λαμβάνει την αλληλογραφία του από την ΤτΕ τη διεύθυνση των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντράγκι: Δεν υπάρχει ποσοτική χαλάρωση χωρίς την έκθεση για το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στουρνάρας: Υπέρ της εξόδου στις αγορές με λογικό επιτόκιο



    ΣΧΟΛΙΑ