• Big Story

    Φοροδιαφυγή: «Λουκέτο» σε κέντρο που εμφανιζόταν δημοφιλής τραγουδιστής


    Οργιάζει η φοροδιαφυγή οργιάζει στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, καθώς κάθε μέρα σφραγίζονται όλο και περισσότερα καταστήματα για μη έκδοση αποδείξεων.

    Κατά τη διάρκεια ελέγχων, από την ΑΑΔΕ, που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, σε νησιά και όχι μόνο, διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις, με αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο» για 48 ώρες σε αρκετές επιχειρήσεις.

    Ανάμεσά τους και σε νυχτερινό κέντρο στη Ζάκυνθο όπου τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος. Οι ελεγκτές, στο πλαίσιο των εφόδων για φορολογικούς ελέγχους, εισήλθαν στο μαγαζί ως θαμώνες στις 5 το πρωί και διαπίστωσαν πως δεν είχαν κοπεί 27 αποδείξεις συνολικού ποσού 3.500 ευρώ και ως εκ τούτου σφράγισαν την επιχείρηση για 48 ώρες.

    Πέρα από το νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε ο Κιάμος, στη Ζάκυνθο μπήκε 48ωρο λουκέτο και σε 2 εστιατόρια σε Πλάνο και Λαγανά που δεν είχαν κόψει 22 και 16 αποδείξεις αντίστοιχα.

    Παράλληλα, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων σφράγισαν τα εξής καταστήματα:

    • Στη Σαντορίνη, σε κέντρο αισθητικής και σε κατάστημα με σουβενίρ δίπλα στο τελεφερίκ
    • Στην Ύδρα, σε μπαρ που δεν είχε κόψει 15 αποδείξεις
    • Στο Μοσχάτο, σε ψητοπωλείο για 29 αποδείξεις
    • Στη Μύκονο, σε καφέ μπαρ

    Μόνον την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι στις 100 επιχειρήσεις οι 66 φοροδιαφεύγουν ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στο Ηράκλειο Κρήτης, με τα ποσοστά παραβατικότητας να ανέρχονται σε 77,5% και ακολουθεί η Αττική με 73%, η Θεσσαλονίκη με 61% και η Πάτρα με 50%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η επανάσταση του εστιάτορα στην Μύκονο: Στο μαγαζί μου δεν μπαίνει εφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο παρέμβαση: Πόσο λαμόγιo πρέπει να είσαι για να μην κόψεις 16.000 αποδείξεις;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζάκυνθος: Ανατριχιαστικές περιγραφές στη δικογραφία – Ο 22χρονος δέχθηκε 19 κλωτσιές στο κεφάλι



    ΣΧΟΛΙΑ