• Big Story

    Πυρετός μεταγραφών στις τράπεζες

    Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Σε αναζήτηση ικανών τραπεζικών στελεχών βρίσκονται τα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς θέλουν να είναι πανέτοιμα για τη «νέα εποχή» που ξεκινά από το Σεπτέμβριο και κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο σε ότι αφορά τη διαχείριση των καθυστερούμενων οφειλών.

    Τις περισσότερες μεταγραφές έχει ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς πέντε στελέχη έρχονται να ενισχύσουν τη διοικητική ομάδα της. Πρόκειται για τους κ.κ. Θύμιο Κυριακόπουλο, τον Γεώργιο Κορμά και τον Γεώργιο Χριστόπουλο, τα οποία θα αναφέρονται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χρήστο Μεγάλου. Τα άλλα δύο στελέχη που εντάσσονται στο συναμικό της Πειραιώς είναι ο κ. Στράτος Ανδριάνης και η κα Φωτεινή Ιωάννου.

    Στα τέλη Ιουνίου ανακοινώθηκε και μεταγραφή έκπληξη στην Εθνική Τράπεζα, καθώς ο κ. Βασίλης Καραμούζης, γιός του τραπεζίτη Νικόλαου Καραμούζη αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου καθήκοντα βοηθού γενικού διευθυντή, κάτω από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Δημόπουλο. Το αφεντικό της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκης δειχθεί ότι θέλει να ενδυναμώσει την κορυφαία διοικητική πυραμίδα του ομίλου με στελέχη που έχουν εμπειρία.

    Βασίλης Καραμούζης
    Βασίλης Καραμούζης. Τραπεζίτης

    Συγκεκριμένα ο κ. Βασίλης Καραμούζης στη νέα του θέση αναλαμβάνει καθήκοντα ως το Νο.2 στο κομμάτι του Corporate και Investment. Ο ίδιος έχει πολυετή εμπειρία σε τραπεζικές θέσεις στο εξωτερικό καθώς επί 7 έτη εργάστηκε στην Deutsche Bank, Εδώ και 7,5 χρόνια ανήκε στο δυναμικό της HSBC, από όπου αποχωρεί για να εργαστεί στην Εθνική Τράπεζα. Ο κ. Β. Καραμούζης έχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και μεταπτυχιακά στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το London Business School.

    Στην Τράπεζα Πειραιώς ο κ. Χρήστος Μεγάλου «κτίζει» την διοικητική ομάδα που θα επιτρέψει στην τράπεζα να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα καθυστερούμενα δάνεια και να ξεκινήσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας με 5δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2019.

    Φωτεινή Ιωάννου
    Φωτεινή Ιωάννου. Τράπεζα Πειραιώς

    Συγκεκριμένα ο κ. Θύμιος Κυριακόπουλος θα αναλάβει Ανώτερος Γενικός Διευθυντής στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου με σκοπό να συμβάλει στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου του Ομίλου, να συντονίσει τις εργασίες εν όψει των stress tests το 2018, να εξετάσει και να υλοποιήσει σενάρια βελτιστοποίησης των λειτουργιών και του ισολογισμού. Ο κ. Κυριακόπουλος κατέχει MBA από το Wharton School και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μηχανική και Αεροναυπηγική από το Πανεπιστήμιο Cornell.

    Ο κ. Γιώργος Κορμάς αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate με σκοπό να διασφαλίσει ότι η θυγατρική του ομίλου θα συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο στρατηγικά, όσο και επιχειρησιακά, να δημιουργεί αξία και να επιτυγχάνει αποτελέσματα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον στην αγορά ακινήτων. Ο κ. Κορμάς μέχρι πρόσφατα ήταν υπεύθυνος για όλα τα μεγάλα έργα της Τράπεζας της Ελλάδος που συνδέονται με τις υπηρεσίες χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, όλων των ασκήσεων αναθεώρησης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων των τελευταίων έξι ετών και της αναδιοργάνωσης ολόκληρης της επιχειρηματικής ακίνητης περιουσίας της τράπεζας.

    Ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος είναι Σύμβουλος Διοίκησης του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο ίδιος έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική. έχει σπουδάσει Μηχανικός Μηχανολόγος στο Πανεπιστήμιο Drexel (PA, ΗΠΑ) και είναι κάτοχος πτυχίων Bachelor of Science και Master of Science.

    Ο κ. Στράτος Ανδριάνης θα ενισχύσει το κομμάτι του corporate strategy. Eχει μακρά θητεία στο χρηματοπιστωτικό χώρο, μεταξύ άλλων, στην Eurobank, τη Victus και την BNP Paribas ενώ έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Κεντ.

    Τέλος η κα Φωτεινή Ιωάννου αναλαμβάνει επιτελική θέση στον τομέα εταιρικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς και έρχεται να ενισχύσει τον τομέα επιχειρηματικής πίστης και ειδικά σε ό,τι αφορά την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPLs). H κ. Ιωάννου μέχρι πρόσφατα ήταν στέλεχος της Εθνικής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurobank: Πόσο θα μειωθεί φέτος η ανεργία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αlpha Bank: Ανάγκη για ποιοτικές θέσεις απασχόλησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: HSBC Ελλάδας: Aλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος



    ΣΧΟΛΙΑ