• Big Story

    Λ. Φραγκιαδάκης: Η νέα στρατηγική συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας που θα δώσει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία

    Φραγκιαδάκης Εθνική

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Η χώρα έχει ανάγκη από το οξυγόνο της καινοτομίας. Η Εθνική Τράπεζα επιδιώκει να σηματοδοτήσει ότι έχει το δικό της μακροπρόθεσμο όραμα για την ελληνική οικονομία. Με τα λόγια αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ανακοίνωσε πριν από λίγο τη συνεργασία της Εθνικής με τρία επιφανή ερευνητικά ιδρύματα: το ΕΚΕΤΑ από τη Μακεδονία, το Φλέμινγκ από την Αττική και το ΙΤΕ από την Κρήτη.

    Το όραμα της Εθνικής για την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ανταγωνιστικό και διεθνοποιημένο χαρακτήρα σηματοδοτεί και προάγει η συνεργασία με αυτά τα τρία ερευνητικά ιδρύματα.

    Η χώρα μας δεν πρόκειται να πετύχει το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης αν δεν αποκτήσει ένα εθνικό σύστημα καινοτομίας, όπου ιδρύματα σαν το ΕΚΕΤΑ, το Φλέμινγκ και το ΙΤΕ αλλά και τα Πανεπιστήμιά της δεν συνδιαμορφώνουν την παραγωγική διαδικασία.

    Ερωτηθείς ο κ. Φραγκιαδάκης για την έξοδο για την έξοδο της χώρας στις αγορές, αν και συμμερίζεται την άποψη του διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει ακόμη στις αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεν θέλω να συνταχθώ με κάποιο στρατόπεδο, ωστόσο, εάν το κλίμα είναι τώρα καλό φαντάζομαι ότι έχουν μετρηθεί όλοι οι παράγοντες και (η έξοδος) θα είναι επιτυχής».

    Ακόμη, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτό που χρειάζεται είναι αυτή η έξοδος «να γίνει σε συνθήκες που να εξασφαλίζουν διατηρησιμότητα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Play: Με επιτυχία το IPO στην Πολωνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ