• Big Story

    Τι ζήτησε η Friesland από τον υπουργό Ανάπτυξης- Οι προϋποθέσεις για να επενδύσει στη χώρα

    Παπαδημητρίου

    Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης


    Οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα συμβάλουν στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του δείπνου που παρέθεσαν προχθές το βράδυ ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα, Caspar Veldkamp και ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος στον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

    Στο δείπνο συμμετείχαν και ο Πρόεδρος, Frans Keurentjes και τα μέλη του εποπτικού συμβούλιου του Ολλανδικού συνεταιρισμού FrieslandCampina, ο Πρόεδρος της μητρικής εταιρείας στην Ολλανδία, Roelof Joosten,

    Οι Ολλανδοί φέρονται να τόνισαν στον υπουργό τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και στάθηκαν στην ανάγκη να λάβει η Ελλάδα τα μέτρα που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της και θα την καταστήσουν ελκυστικό προορισμό για τους ξένους επενδυτές.

    Δεν έκρυψαν μάλιστα ότι ενδιαφέρονται να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά, εφ’ όσον βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία.
    Λέγεται πως ο ολλανδικός όμιλος εξετάζει διάφορα projects, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα να προχωρήσει σε κάποια εξαγορά. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», φέρεται να είπε σε συνομιλητή του κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας.

    Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο αποχώρησε από την κατηγορία του φρέσκου γάλακτος καθώς έκρινε ασύμφορη την παρουσία της στο χώρο αυτό.
    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο του γεύματος συζητήθηκε και το θέμα της Eldorado Gold και η απροσδόκητη τροπή που πήρε η υπόθεση της επένδυσης της καναδικής επιχείρησης στη χώρα μας.

    Στελέχη της ολλανδικής εταιρείας φέρονται να εξέφρασαν τον προβληματισμό τους στον υπουργό, ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει τους παρευρισκόμενους και να τους διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση εργάζεται για να οικοδομήσει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις.

    H FrieslandCampina είναι μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες διεθνώς, με εγκαταστάσεις σε 33 χώρες και τζίρο 11 δισ. ευρώ και εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες. Ιδρύθηκε το 1871 και έχει ιδιοκτήτες 19.000 κτηνοτρόφους-γαλακτοπαραγωγούς σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία.

    Η FrieslandCampina Hellas είναι 100% θυγατρική της ολλανδικής γνωστή στην Ελλάδα για τα προϊόντα Νουνού. Το 2011, η εταιρεία επένδυσε σε υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Πάτρα, όπου και μετέφερε την παραγωγή γάλακτος από τη Γερμανία, δημιουργώντας περισσότερες από 140 θέσεις εργασίας.

    Σήμερα απασχολεί 470 ανθρώπους, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει καμία μείωση θέσεων εργασίας ή περικοπή μισθών και παροχών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Σταθάκης: Η απειλή της Eldorado ήταν ένα «άνευ ουσίας πυροτέχνημα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποζημίωση «μαμούθ» 10 δισ. ευρώ θα ζητήσει η Eldorado-«Τίποτα δεν χαλάει το ωραίο κλίμα στη χώρα» λέει η κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:
    Όλες οι επενδύσεις που έχει παγώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ελληνικό, Κέρκυρα, Ρόδος!!!



    ΣΧΟΛΙΑ