• Big Story

    Eurobank: Πως η τράπεζα μπήκε στο κλαμπ των ισχυρών του διεθνούς εμπορίου

    Φωκίων Καραβίας

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Στο κλαμπ των ισχυρών του διεθνούς εμπορίου μπορούν να συμμετέχουν οι πελάτες της Eurobank, ως μέλη του Eurobank Trade Club. Η επίσημη παρουσίαση του ελληνικού σκέλους της πλατφόρμας Trade Club Alliance, που είναι το πρώτο Παγκόσμιο Δίκτυο Διεθνούς Εμπορίου και στο οποίο συμμετέχει η Eurobank ως ιδρυτικό μέλος θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Παρόντες θα είναι περισσότεροι από 400 Έλληνες επιχειρηματίες, πολλοί εκ των οποίων είναι ήδη μέλη του Eurobank Trade Club. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας, η παρουσίαση της πλατφόρμας θα γίνει από τον κ. Μιχάλη Τσαρμπόπουλο, μέλος του ΔΣ του Trade Club, ενώ θα παραβρεθεί ο πρόεδρος του Trade Club Alliance και υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη από τον ισπανικό τραπεζικό όμιλο της Santander.

    Όπως είναι γνωστό η Eurobank –που «έτρεξε» με επιτυχία την πλατφόρμα Exportgate- επελέγη από τον τραπεζικό κολοσσό Banco Santander να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο πρώτο Παγκόσμιο Δίκτυο Διεθνούς Εμπορίου Trade Club Alliance.

    Και πλέον οι πελάτες της Eurobank μπορούν να γίνουν μέλη του Trade Club και να αποκτήσουν πρόσβαση στη διεθνή αγορά. Το ίδιο θα ισχύσει σύντομα και για την πελατεία των θυγατρικών της ελληνικής τράπεζας στη Βουλγαρία και τη Σερβία. Μάλιστα μέσα διάστημα 3 μηνών έχουν εγγραφεί στο κλαμπ περισσότεροι από 180 Έλληνες επιχειρηματίες πελάτες της τράπεζας.

    Να διευκρινιστεί ότι μέλη του Trade Club Alliance μπορούν να γίνουν επιλεγμένοι πελάτες των τραπεζών- Μελών. Η επιλογή γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια βάσει της πιστοληπτικής τους ικανότητας, της οικονομικής ευρωστίας, των προοπτικών και της βιωσιμότητάς των επιχειρήσεων τους.

    Σήμερα το Trade Club Alliance υποστηρίζεται από 7 διεθνείς τραπεζικούς ομίλους –σύντομα 8ο μέλος θα γίνει η Credit Agricole-, έχει παρουσία σε 22 χώρες και 80.000 επιχειρήσεις μέλη. Οι τράπεζες που συμμετέχουν είναι οι: Banco Santander, Eurobank, Nordea, Rabobank, Attijariwafa, KBC, Industrial Bank of Korea (IBK), SIAM, Banco BPM.

    Η συμφωνία με την Santander, εντάσσει την Eurobank σε ένα Club μεγάλων τραπεζικών Ομίλων, και έχει σημαντικά οφέλη για την ελληνική και την κυπριακή αγορά, ενώ αποτελεί και «ψήφο εμπιστοσύνης» για τις προοπτικές της τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Eurobank: Κρίσιμη η αξιοπιστία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η Eurobank κατάφερε να ανοίξει «παράθυρο» στην παγκόσμια αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αιφνιδιασμός από EKT: Γιατί ζητά από τις τράπεζες αύξηση των προβλέψεων για τα κόκκινα δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ