• Big Story

    Χρήστος Γεωργακόπουλος: Το μυστικό του επιχειρηματία που έπεισε την EBRD να μπει στην Ευρωπαϊκή Πίστη

    Χρήστος Γεωργακόπουλος Ευρωπαϊκή Πίστη

    Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Allianz


    Ένα εντυπωσιακό success story συνεχίζει ο έμπειρος ασφαλιστής Χρήστος Γεωργακόπουλος, παρουσιάζοντας μια ισχυρή και ανοδική πορεία για την Ευρωπαϊκή Πίστη.

    Τα μεγέθη του 2016 και οι πρώτες ενδείξεις για την παραγωγή των πρώτων μηνών του 2017 δίνουν την εικόνα της εταιρείας που από μεσαία εταιρεία του κλάδου, έχει την δεύτερη θέση στην αγορά στον κλάδο αυτοκινήτου, την τέταρτη στις γενικές ασφάλειες και την έκτη θέση στο σύνολο της αγοράς και ανεβαίνει.

    Το μυστικό του Χρήστου Γεωργακόπουλου φαίνεται να είναι η προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και είναι ενδεικτικό ότι παρότι ιδρυτής της Ευρωπαικής Πίστης, αυτό που τονίζει είναι ότι η εταιρεία είναι πολυμετοχική, η μόνη εισηγμένη του κλάδου στο ΧΑ και η διοίκησή της έχει συνέχεια.

    Εάν αύριο για κάποιο λόγο, το σύνολο της διοίκησης δεν μπορεί να συνεχίσει, η εταιρεία θα «τρέχει» κανονικά, λένε τα ίδια τα στελέχη της Eυρωπαικής Πίστης.

    Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, ευπατρίδης της ασφαλιστικής αγορά, με τη χαρακτηριστική εμμονή στα παπιγιόν, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εξαγοράσει άλλη εταιρεία γιατί συνδυάζεται δύσκολα η κουλτούρα. Και ψέγει την αντίληψη που θα ανέμενε κανείς να έχει, του ιδιοκτήτη μιας «προσωπικής» εταιρείας.

    Η Ευρωπαική Πίστη είναι ανώνυμη εταιρεία, τονίζει και αναφέρεται με καμάρι στην ελληνικότητά της, όπως επίσης και στην «πιστοποίηση» που έδωσε στην εταιρεία η συμμετοχή της EBRD.

    Πώς επείσθη η δαιμόνια Sabina Dziurman; Βλέποντας την πορεία της εταιρείας που ξεκίνησε το 1978, έκανε σταθερά βήματα προόδου τα χρόνια αυτά και χωρίς να ανήκει σε πολυεθνική ή σε τραπεζικό όμιλο, έχει φθάσει στην τέταρτη θέση στον κλάδο γενικών ασφαλειών και στην έκτη στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων.

    Sabina Dziurman
    Sabina Dziurman. Διευθύντρια της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο

    Την συνέχιση των ικανοποιητικών επιδόσεων του 2016 θα επιδιώξει και για φέτος η Ευρωπαϊκή Πίστη, με στόχο την αύξηση της καθαρής παραγωγής κατά 3,8%, την μείωση των δαπανών και την διατήρηση της κερδοφορίας. Η εταιρεία, η οποία συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, προχωρά σε «επανίδρυση», όπως τόνισε η διοίκησή της υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Γεωργακόπουλο, με βάση ένα πενταετές business plan ώστε σε μια τετραετία να έχει διπλασιάσει την παραγωγή και να παρέχει προιόντα σε συγκεκριμένους κλάδους, δίνοντας λύσεις για τους πελάτες της.

    Τα μεγέθη της εταιρείας ενισχύθηκαν το 2016 με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στα 20,6 εκ.ευρώ, με αύξηση της τάξης του 28%, αύξηση των μικτών ασφαλίστρων κατά 3% στα 172,2 εκ. ευρώ, και της καθαρής θέσης κατά 18,6%, στα 96,2 εκ. ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Πίστη κατέγραψε αύξηση των ασφαλιστικών προβλέψεών της κατά 6,3%, στα 266,7 εκ. ευρώ, και των επενδύσεων στα 304,4 εκ. ευρώ, έναντι 279,9 εκ. ευρώ το 2015.

    Οι επιδόσεις του πρώτου τριμήνου όπου καταγράφηκε αύξηση της παραγωγής κατά 8,1%, όπως και τα στοιχεία του τρέχοντος μηνός, κινούνται καλύτερα από το στόχο, επισήμανε η διοίκηση κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2016, τονίζοντας ότι το επιχειρηματικό σχέδιο περιλαμβάνει την ενίσχυση της θέσης της εταιρείας, η οποία έχει την δεύτερη θέση στην αγορά στον κλάδο αυτοκινήτου, την τέταρτη στις γενικές ασφάλειες και την έκτη θέση στο σύνολο της αγοράς.

    Η Ευρωπαϊκή Πίστη, από το 2009 έως και σήμερα, έχει πετύχει αύξηση της παραγωγής της κατά 53% και διπλασιασμό του μεριδίου αγοράς της. Επιπρόσθετα, έχει υψηλή ρευστότητα, γεγονός που της επιτρέπει να έχει μηδενικό δανεισμό και σημαντικά ελεύθερα αποθεματικά, με τα ταμειακά διαθέσιμα να ανέρχονται στο τέλος του 2016 στα 26 εκ.ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρασκήνιο. Πώς ο Χρήστος Γεωργακόπουλος έπεισε την Sabina να μετάσχει στην Ευρωπαϊκή Πίστη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Γεωργακόπουλος. Ποιος είναι ο ισχυρός ανήρ της Ευρωπαικής Πίστης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Sabina Dziurman (EBRD) στο mononews: Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε κέντρο μεταφορών και logistics



    ΣΧΟΛΙΑ