• Big Story

    Η επανάσταση του εστιάτορα στην Μύκονο: Στο μαγαζί μου δεν μπαίνει εφορία

    • NewsRoom


    Οι εντολές του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για φέτος ήταν σαφείς: Θα ελεγχθούν οι πάντες, μεγάλοι και μικροί. Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να κάνουν την Παρασκευή το βράδυ σε μεγάλο εστιατόριο της Μυκόνου κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής. Όμως αντιμετώπισαν την οργή του επιχειρηματία.

    “Τα έχω όλα νόμιμα. Εδώ μέσα δεν μπαίνετε. Εφορία στο μαγαζί μου δεν μπαίνει” είπε ο (τζάμπα μάγκας) εστιάτορας στην Άνω Μερά.

    Φυσικά ο έλεγχος διαπίστωσε ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν είχε υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ. Ο ίδιος έχει περιθώριο 5 ημέρες για να δώσει εξηγήσεις. εάν δεν κριθούν επαρκείς τότε το εστιατόριο θα κλείσει από 5 έως 30 ημέρες.

    Οι έλεγχοι της Αρχής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε επιχειρήσεις με υψηλά ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας, όπως είναι τα κομμωτήρια. Έτσι, στη Σαντορίνη, κομμωτήριο που είχε χτενίσει νύφη, τη μητέρα της και την κουμπάρα με το κόστος γι’ αυτές τις υπηρεσίες να ανέρχεται στα 2.200 ευρώ δεν έκοψε καμία απόδειξη.

    Στη Σαντορίνη επίσης, στούντιο τατουάζ δεν είχε κόψει αποδείξεις για παροχή υπηρεσιών ύψους 2.500 ευρώ, ενώ ένας φούρνος διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι δεν είχε κόψει 12 αποδείξεις. Στην Άνδρο, επιβλήθηκε λουκέτο  για 48 ώρες σε παραλιακό μπαρ, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 42 αποδείξεις.

    Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι είναι πλέον καθημερινοί και εντατικοί και έχουν επεκταθεί σε καταστήματα εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό που διαπιστώνουν κυρίως οι ελεγκτές είναι η «απροθυμία» για την έκδοση αποδείξεων με συνακόλουθο την μη απόδοση ΦΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρθρο παρέμβαση: Πόσο λαμόγιo πρέπει να είσαι για να μην κόψεις 16.000 αποδείξεις;

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Πιτσιλής: Γιατί το αφεντικό της ΑΑΔΕ ελέγχει 100 επιχειρήσεις στην Βουλγαρία. Θα ανοίξουν τραπεζικές θυρίδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Πιτσιλής: Γιατί για πρώτη φορά αποδίδουν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ



    ΣΧΟΛΙΑ