• Big Story

    Ο Χρήστος Μεγάλου καθησυχάζει: Δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς. Τι είπε για το πλάνο αναδιάρθρωσης

    Χρήστος Μεγάλου

    Χρήστος Μεγάλου-CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρήστος Μεγάλου σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο των εργαζομένων του ομιλου.  Ο Χρήστος Μεγάλου ήταν ξεκάθαρος και επεσήμανε ότι:

    1. η παρουσία του στη μεγαλύτερη Τράπεζα της χώρας έχει στόχο να την κάνει ακόμα καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και αυτό να διασφαλιστεί διαχρονικά.

    2. η  Τράπεζα διασφαλίζει τις  θέσεις εργασίας, και  δεν προκύπτει κίνδυνος, μείωσης θέσεων εργασίας στην Τράπεζα από την εφαρμογή του πλάνου αναδιάρθρωσης.

    3. Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων αποτελεί πρόκληση – στοίχημα για τον ίδιο και την Τράπεζα, ενώ είναι πολύ καλή η απόδοση των εξυπηρετούμενων δανείων.

    Για την Επιχειρησιακή ΣΣΕ που βρίσκεται στο στάδιο των τελευταίων λεπτομερειών συμφώνησε να ολοκληρωθεί άμεσα στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ Συλλόγου και Τράπεζας προκειμένου να υπογραφεί και τυπικά.

    Ο επικεφαλής του ομίλου Χρήστος Μεγάλου εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της Τράπεζας γιατί υπάρχουν προϋποθέσεις κερδοφορίας και προοπτικές βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν ανησυχεί για τα stress tests του 2018 γιατί η Τράπεζα διαθέτει την απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια και τον αναγκαίο χρόνο να προετοιμαστεί γι΄ αυτό.

    Δήλωσε τέλος ότι η Τράπεζα διοικείται από τον ίδιο με κριτήρια που αφορούν στην διασφάλιση της λειτουργίας της και στην περαιτέρω ανάπτυξή της, αποκλείοντας κατηγορηματικά παρεμβάσεις ξένων θεσμικών ή μη παραγόντων.



    ΣΧΟΛΙΑ