• Big Story

    Η ξαφνική και περίεργη «σιωπή» του Ιβάν Σαββίδη για τον Πήγασο – Γιατί εξαφανίστηκε ο επιχειρηματίας

    ΔΟΛ

    Ιβάν Σαββίδης. Επιχειρηματίας


    Το όνομα «Ιβάν Σαββίδης» κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες στην επικαιρότητα. Άλλωστε τα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα εξαπλώνονται σε πολλούς τομείς. Στο ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ, με όσα συνέβησαν γύρω από τον τελικό κυπέλλου, στον ΟΛΘ και την επιτυχημένη πρόταση της κοινοπραξίας που συμμετέχει για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη ΣΕΚΑΠ και όσα ακολούθησαν της περιβόητης τροπολογίας στη Βουλή. Και φυσικά στην πρότασή του για την εξαγορά του Πήγασου.

    Μόνο που για την τελευταία υπόθεση, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια περίεργη σιωπή. Ο κ. Σαββίδης μοιάζει να έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο, την ώρα που οι εργαζόμενοι στον όμιλο του κ. Μπόμπολα συνεχίζουν να απέχουν από τις εργασίες τους, παρατείνοντας την πολυήμερη απεργία τους.

    Έπειτα από την συνάντηση που είχε ο στενός συνεργάτης του, ο κ. Νταβιτιάν, με τους εκπροσώπους των πιστωτριών τραπεζών του Πήγασου, παρουσία του κ. Φώτη Μπόμπολα, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα σχέδια του επιχειρηματία για εξαγορά του ομίλου, τα πράγματα έχουν παραμείνει στάσιμα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε ο κ. Σαββίδης θα επιστρέψει, ειδικά αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι του προς τις τράπεζες.

    Η ανησυχία γύρω από την εξέλιξη της υπόθεσης είναι μεγάλη. Άλλωστε, η πρόσφατη ιστορία γύρω από την πρόθεση του κ. Σαββίδη για είσοδο στα ελληνικά ΜΜΕ είναι προβληματική. Στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κατηγορήθηκε από τον κ. Δ. Κοντομηνά πως κινήθηκε με τρόπο σαν να ήθελε να ανεβάσει απλά το τίμημα, αποχωρώντας την τελευταία στιγμή. Η απάντηση του κ. Σαββίδη ήταν να προτείνει στον κ. Κοντομηνά να συνεργαστούν στον Alpha, με τις συζητήσεις να τελειώνουν σχεδόν την ίδια ώρα και τους δύο άντρες να αλληλομηνύονται.

    Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες να συζητείται ένα νέο deal μεταξύ του  κ. Σαββίδη και του κ. Κοντομηνά για είσοδο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στον Alpha, κάτι που όμως διαψεύστηκε. Ωστόσο, το γεγονός πως οι φήμες έρχονται σε μια εποχή που ο κ. Σαββίδης συζητά για την είσοδό του στον Πήγασο και τον ΔΟΛ, με τελικό στόχο ίσως το Mega, προκαλούν ενδιαφέρον στο τι μέλλει γενέσθαι.

    Πάντως, στις εξελίξεις ρόλο φαίνεται πως έχει παίξει και η πολιτική. Μετά την περίφημη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο protothema.gr, αναφορικά με την τροπολογία για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ, μια ιδιότυπη «σκακίερα» έχει στηθεί.

    Ο κ. Σαββίδης (που οι σχέσεις του ήταν πάντα καλές με τους ΑΝΕΛ) έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της κυβέρνησης, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον κ. Μητσοτάκη (ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, «δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός»). Σε απάντηση, η Νέα Δημοκρατία, πέρα από την επίθεση στον ίδιο τον κ. Σαββίδη και την κυβέρνηση, έσπευσε να προειδοποιήσει τις τράπεζες πως δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε παρατυπία στην υπόθεση μεταβίβασης των μετοχών της Πήγασος, τονίζοντας πως ο κ. Μπόμπολας δεν μπορεί να παραμείνει μετά την όποια συμφωνία (αυξάνοντας έτσι το κόστος για τον κ. Σαββίδη). Την ίδια ώρα η σιωπή της Κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα ήταν… «εκκωφαντική».

    Όσο για το πιθανό ενδιαφέρον του κ. Σαββίδη για το «μεγάλο έπαθλο», το Mega, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως οι κκ. Μπόμπολας και Ψυχάρης δεν είναι οι μοναδικοί μέτοχοι του καναλιού…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλησιάζει στον ΠΗΓΑΣΣΟ ο Ιβάν Σαββίδης; Νταβιτιάν και Μπόμπολας παρουσίασαν στις τράπεζες το μεγάλο σχέδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαφνική επίθεση σε Μπόμπολα και Ψυχάρη από τη Νέα Δημοκρατία, με το βλέμμα στον Ιβάν Σαββίδη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Νέα Δημοκρατία για τη νέα συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη: «Αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής»



    ΣΧΟΛΙΑ