• Big Story

    Τέλος εποχής για την οικογένεια Μπόμπολα

    • NewsRoom
    Φ. Μπόμπολας

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    Προχωρώντας σε μια αιφνιδιαστική κίνηση η οικογένεια Μπόμπολα επί της ουσίας επισφράγισε τους «ψιθύρους» της τελευταίας περιόδου περί αποχώρησής της από τον κόσμο των media.

    Το τέλος μιας εποχής για ολόκληρη την οικογένεια ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη το απόγευμα από την εταιρεία «Τηλέτυπος»: Ειδικότερα ανακοινώθηκε ότι την 13.7.2017 περιήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο η παραίτηση των μελών ΔΣ κ.κ. Γεωργίου Μπόμπολα και Φωτίου Μπόμπολα.

    Το παρασκήνιο και οι ζυμώσεις των προηγούμενων ημερών ήταν έντονα, με την πώληση μετοχών του Mega αλλά και τις εξελίξεις στον «Πήγασο».

    Υπενθυμίζεται πως στις 22 Μαΐου ποσοστό 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα, μεταβιβάστηκε σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ.

    Το υπόλοιπο 12% έχει δεσμευτεί καθώς είναι ενεχυριασμένο στο ομολογιακό του Mega και ως εκ τούτου η οποιαδήποτε κίνηση έχει παγώσει. Για να απελευθερωθεί αυτό το ποσοστό θα πρέπει να αποπληρωθεί το ομολογιακό δάνειο της Τηλέτυπος (Mega Channel)

    Όσον αφορά στην «Πήγασος», η 26η Ιουλίου έχει οριστεί ως ημερομηνία δημόσιου πλειστηριασμού για την πώληση του συνόλου των εταιρειών που συνέθεταν τον όμιλο της «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. »

    Η Πήγασος είχε ρεκόρ αρνητικών κεφαλαίων και χρωστούσε στις τράπεζες 161,9 εκατ. ευρώ, από τα οποία σε καθυστέρηση πάνω από τρεις μήνες ήταν τα 103,8 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία Οκτωβρίου 2016.

    Κατόπιν των τρεχόντων εξελίξεων απέμενε και η επισημοποίηση της αποχώρησης των Φώτη και Γιώργου Μπόμπολα από τον χώρο των media και η αφοσίωσή τους, ως φαίνεται, στον χώρο των κατασκευών (σ.σ. Ελλάκτωρ).

    Κάποιες λανθασμένες επιλογές είχαν ως αποτέλεσμα η οικογένεια Μπόμπολα και δη ο Φώτης Μπόμπολας να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, και να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία.

    Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για τα δάνεια του ομίλου «Πήγασος» έχει βρεθεί και ο Γιώργος Μπόμπολας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η κόρη του Ρασούλη απειλεί την ΑΕΠΙ: Δεν πληρώνετε κανένας δημιουργός, θα γίνει χαμός!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕΒ: «Aνάγκη για τόνωση των επενδύσεων στον τουρισμό και επέκταση σε νέες αγορές»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φώτης Μπόμπολας: Δηλώνει άγνοια για την ημερομηνία πλειστηριασμού της «Πήγασος»



    ΣΧΟΛΙΑ