• Big Story

    Χάρης Βαφειάς: Πούλησε τάνκερ σε ναυτιλιακή-μυστήριο

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Στην πώληση ενός δεξαμενόπλοιου προχώρησε η ναυτιλιακή Stealth Maritime Corporation, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς, επιβεβαιώνοντας τους σχετικούς ψιθύρους που ακούγονταν, εν μέσω της πλέον «νωχελικής» αγοράς υγρού φορτίου.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή προχώρησε στην πώληση του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς πετρελαίου και χημικών προϊόντων Epiphany (νυν ”Romeo”, χωρητικότητας 47.465-dwt και κατασκευής 2002, στα ναυπηγεία Uljanik) σε μια εταιρεία, της οποίας η ταυτότητα παραμένει μυστήριο, όπως ακριβώς και το οικονομικό σκέλος της αγοραπωλησίας.

    Ωστόσο, brokers που επικαλείται η TradeWinds, υποστηρίζουν ότι το Epiphany άλλαξε χέρια για το ποσό των 8 εκατ. δολαρίων, μια τιμή που μαρτυρά ότι το tanker πρέπει να περάσει άμεσα από ειδική επιθεώρηση. Επιπλέον, μερίδα brokers -προσπαθώντας να ρίξει φως στην ταυτότητα του αγοραστή- υποστηρίζει ότι πρόκειται για την επίσης ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή IMS, δεδομένου του ότι το πλοίο εμφανίζεται σε online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων να αποτελεί μέρος του στόλου της Delfi SA – εταιρεία που συνδέεται με την IMS.

    Όμως, μέχρι στιγμής, ούτε το ποσό αλλά ούτε και η ταυτότητα του αγοραστή έχουν επιβεβαιωθεί.

    Είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η δραστηριότητα στο μέτωπο των αγοραπωλησιών δεξαμενόπλοιων είναι υποτονική. Μάλιστα, στην εβδομαδιαία του έκθεση ο ναυλομεσιτικός οίκος Clarksons τόνισε ότι οι χαμηλοί ναύλοι «δεν αποτελούν κίνητρο για τους πλοιοκτήτες να επιστρέψουν από τις διακοπές τους και να επιδοθούν σε επενδυτικές κινήσεις».

    Παρόλα αυτά, άλλοι brokers επισημαίνουν ότι έχουν παρατηρήσει αύξηση του ενδιαφέροντος για μεταχειρισμένα tankers τύπου MR αντίστοιχα του Epiphany, που είχε μέχρι πρότινος στην κατοχή της η εταιρεία που ελέγχει ο κ. Βαφειάς. «Οι παραδοσιακοί πλοιοκτήτες tankers τελευταία αναζητούν πλοία 15ετίας, καθώς οι αξίες στη συγκεκριμένη κατηγορία (MR) θεωρούνται ελκυστικές», ανέφερε η ελληνική ναυλομεσιτική Intermodal σε εβδομαδιαίο report προς τους πελάτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χάρης Βαφειάς: Το tanker του που συγκρούστηκε με πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ θα ξεφορτώσει στη Σιγκαπούρη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με υποβάθμιση απειλεί τη Maersk η Standard & Poor’s

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Δε θα αποφύγει τη χρεοκοπία ο John Fredriksen



    ΣΧΟΛΙΑ