array(0) {
}
        
    
Menu
1.7%
Τζίρος: 187.13 εκατ.

Ρωσία: Το Κίεβο παραβίασε την τριήμερη εκεχειρία περισσότερες από 14.000 φορές

Comments

Για να πάρει €586 μικτά ένας νέος σήμερα πρέπει να δουλέψει 8ωρο, αφού πρώτα βρει δουλειά με το 25% του δυναμικού της χώρας άνεργο.  Ο τολμηρός εργοδότης που θα τον προσλάβει, θα πρέπει να πληρώνει €932,27 το μήνα εργασίας του νέου για να του παρέχει αυτό τον μισθό. (€586×14/11×1,25). Από αυτά τα €298,33 πάνε στο κράτος.

Ο εργοδότης επίσης πρέπει να εισπράττει αρκετά από το αποτέλεσμα της δουλειάς του νέου ώστε να πληρώνει στην αναλογία του ενοίκιο, ΔΕΗ, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, ίντερνετ, διαφήμιση, λογιστήριο, καθαρίστρια, τέλος επιτηδεύματος, συντήρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αγορά και ανανέωση προγραμμάτων, αντικατάσταση των παγίων που παλιώνουν, χαρτιά εκτύπωσης, μέλανια εκτυπωτών, και φυσικά το ελάχιστο ΤΕΒΕ του εργοδότη για να μη πεθάνει αβοήθητος από καρδιά ή από καρκίνο. 

Αυτά προσθέτουν κατ’ ελάχιστον άλλα €650 το μήνα στο κόστος ενός υπαλλήλου και πιθανόν τα μισά πάνε στο κράτος, δηλαδή τα €325 το μήνα.

Το κράτος εισπράττει δηλαδή €623,9 για κάθε εργάσιμο μήνα (11 το χρόνο) που ο υπάλληλος θα πάρει €498,1×14/11=€633,95 για δουλειά ενός μήνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν πριν ο μικρομεσαίος εργοδότης βγάλει κέρδος το πρώτο ευρώ.

Άρα για να μπορεί να προσλάβει έναν υπάλληλο των €586 θα πρέπει να ξέρει πως θα του παράγει πρόσθετο τζίρο τουλάχιστον €1.582,33 για κάθε μήνα που ο υπάλληλος θα εργάζεται, πριν βγάλει έστω και ένα ευρώ.

Με την αγορά πεσμένη -30% αυτό είναι δυσκολο.

Με 70% εισφορο-φορολόγηση, για να έχει καθαρό κέρδος €100 το μήνα από τον υπάλληλο, θα πρέπει ο υπάλληλος να παράγει €333,33 ευρώ το μήνα παραπάνω από όσα κοστίζει, ανεβάζοντας τον πήχυ στα €1.985,66 τζίρου το μήνα.

Για ένα κατοστάρικο το μήνα δηλαδή να πάρει ρίσκο να ανεβάσει το τζίρο του €2.000 το μήνα ή να μπει φυλακή ως προσωπικά υπεύθυνος για το χειρόφρενο της οικονομίας και το αμόκ του κρατισμού.

Για να δίνει €623,9 το μήνα στο κράτος πριν βγάλει ουτε ένα ευρώ, και κατόπιν άλλα €233,33 για να πάρει το κατοστάρικό του.

Όποιος δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει τόση ανεργία, γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διώχνουν αντί να προσλαμβάνουν κόσμο, να πα να ζήσει στη Βόρεια Κορέα.

Άντε μπράβο!

Ο Άγης Βερούτης είναι μηχανολόγος μηχανικός και  αρθρογράφος 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Άγης Βερούτης στο mononews: Τι θα κάνω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Άγης Βερούτης: Παραμύθια εναντίον θέσεων εργασίας
Άρθρο παρέμβαση: Να φύγουν οι αγράμματοι

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσία: Το Κίεβο παραβίασε την τριήμερη εκεχειρία περισσότερες από 14.000 φορές
Συνομιλίες Παπασταύρου με ΗΠΑ: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο
Κικίλιας: Να μαζευτούν οι χαρτογιακάδες της Ευρώπης που θεωρούν ότι είναι παιχνιδάκι η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας
Νέα Σμύρνη: Πατέρας σκότωσε τον 45χρονο γιο του
Κυβερνητικές πηγές: Καμία νομοθετική ρύθμιση δεν απαγορεύει τη λειτουργία ψησταριών σε πανηγύρια
Ζελένσκι: Πρώτα εκεχειρία, μετά συνομιλίες με τη Ρωσία – Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους την κατάσταση επί του πεδίου
Πακιστάν-Ινδία αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας
Xρηματιστήριο: Μπούκωσαν από μετρητά οι κωδικοί, τι δείχνουν τα στοιχεία της Επ. Κεφαλαιαγοράς, αύξηση 206% στα χρεωστικά υπόλοιπα από το 2018!
Μητσοτάκης: Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του
Ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας