• Big Story

    Αποκάλυψη: Ιδού η επίσημη στάση πληρωμών του κράτους

    gladiator


    H απόφαση της κυβέρνησης να μην κλείσει την αξιολόγηση, οι παλινωδίες των υπουργών που άλλα λένε και άλλα κάνουν και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων έχει τραγικά αποτελέσματα. Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το ελληνικό δημόσιο. Τη στιγμή που τα χρέη του δημοσίου προς τρίτους ανέρχονται στο ποσό των 4,8 δις. ευρώ (τα φανερά χρέη) πλήρωσε μόλις 78 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους.

    Ειδικότερα και όπως προκύπτει από τα στοιχεία τη ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 1,592 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 429 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 7,563 δισ. ευρώ, από 7,585 δισ. ευρώ πέρυσι.

    Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 78 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 7,701 εκατ. ευρώ, από 7,779 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016.



    ΣΧΟΛΙΑ