• Business

    Νεώριο Σύρου: «Ψήφος εμπιστοσύνης» από τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο

    μαρτινος

    Φωτογραφία από την συνάντηση του κ. Θ. Μαρτίνου με το Γενικό Διευθυντή των ναυπηγείων κ. Νικόλαο Σαββίδη, τον Πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου κ. Αντώνη Χατζαντώνη, και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μάρκο Ρηγούτσο καθώς και λοιπά στελέχη της διοίκησης του Νεωρίου


    Την προτίμηση των μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών κερδίζει σταδιακά το Νεώριο Σύρου, υπό την καθοδήγηση της Onex. Τα ιστορικά ναυπηγεία, μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους, συγκεντρώνουν ξανά το ενδιαφέρον των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, την εμπιστοσύνη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία αντιλαμβάνεται τη μεγάλη διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν και τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν.

    Τη δική του «ψήφο εμπιστοσύνης» έδωσε ο Θανάσης Μαρτίνος, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες πλοιοκτήτες, ο οποίος ανέθεσε την επισκευή και συντήρηση των πλοίων του, «ΑΘΗΝΑ Μ» και «ΧΑΠΥ ΛΕΙΝΤΥ» στα ναυπηγεία.

    Ενόψει της παραλαβής των πλοίων τις επόμενες μέρες, ο κ. Μαρτίνος βρέθηκε σήμερα το πρωί Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων του Νεωρίου, όπου συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή των ναυπηγείων κ. Νικόλαο Σαββίδη, τον Πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου κ. Αντώνη Χατζαντώνη, και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μάρκο Ρηγούτσο καθώς και λοιπά στελέχη της διοίκησης του Νεωρίου.

    νεωριο_αγιασμος
    Στιγμιότυπο από τον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο παρουσία του επικεφαλής της Onex, Πάνου Ξενοκώστα και τοπικών παραγόντων

    Στη συνάντηση αυτή ο κ. Μαρτίνος εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την ποιότητα της επισκευής/συντήρησης των πλοίων του, και την ευχάριστη έκπληξη που αποτέλεσε για εκείνον η εργατικότητα, η συνεργασία και η άκρως επαγγελματική συμπεριφορά όλων των εργαζομένων και των στελεχών του Νεωρίου.

    Πηγές της Onex επισημαίνουν πως η επίσκεψη του κ. Μαρτίνου αποτελεί ιστορική στιγμή στην προσπάθεια των ναυπηγείων να φθάσουν στην κορυφή, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη της συνεργασίας με τον Έλληνα πλοιοκτήτη.

    «Είναι μια ιστορική μέρα για το Νεώριο. Το ναυπηγείο αναβαθμίζεται συνεχώς και συγκεντρώνει ξανά το ενδιαφέρον των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    πλοιο
    Φωτογραφία του πλοίου ΑΘΗΝΑ Μ κατά την επισκευή του

    Να σημειωθεί πως την Πέμπτη 06/12/2018 πραγματοποιήθηκε αγιασμός από το Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου στα επισκευαζόμενα πλοία του κ. Μαρτίνου, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος της Οnex Shipyards, Πάνου Ξενοκώστα, του Δημάρχου Σύρου, Γ. Μαραγκού καθώς και τοπικών παραγόντων του νησιού.

    Από τον περασμένο Απρίλιο η ελληνοαμερικανική εταιρεία Onex εξυπηρέτησε 38 πλοία στα ναυπηγεία της Σύρου, δημιουργώντας περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η καρδιά του τραπεζικού επιχειρείν χτυπά στη Νέα Υόρκη-Ποια τραπεζικά στελέχη είναι στις ΗΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεώριον: Τα βασικά σημεία του σχεδίου εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Σύρου – Τι λέει για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Mία ακόμη ελληνική ναυτιλιακή στρέφεται στις νέες παραγγελίες τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ