• Big Story

    Νέα Δημοκρατία: Παραμονές Χριστουγέννων τελειώνει (;) η φαρσοκωμωδία με τον πρόεδρο


    Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να έγινε για να βρεθεί μια κοινή λύση, μετά το φιάσκο στην εκλογική διαδικασία για νέο πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία, ούτε όμως και αυτή τη φορά τα πνεύματα ηρέμησαν. Χαρακτηριστικό της έντασης, που επικράτησε, ήταν το γεγονός ότι η συνεδρίαση διεκόπη, αφού τα μέλη της ΚΕΦΕ ζήτησαν ψήφο εμπιστοσύνης από τις πλευρές και των τεσσάρων υποψηφίων. Και, τελικά, την έλαβαν.

    Με αυτά και με αυτά, κλειδώνει η 13η Δεκεμβρίου ως η ημερομηνία για την εκλογική διαδικασία και η 20η για τις επαναληπτικές εκλογές, εάν χρειαστούν. Δηλαδή, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα!

    Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος παραμένει μέχρι νεωτέρας: Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος δε σκοπεύει να υποβάλει παραίτηση – όπως του ζητούν από το πρωί σχεδόν όλα τα στελέχη του κόμματος – και θέλει να αποδείξει ότι το χθεσινό φιάσκο ήταν μια κακή και άτυχη στιγμή.

    Η Infosystems όχι: Παρά τις αρχικές σκέψεις, οι τεχνικοί σύμβουλοι θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες για να αποφασίσουν το νέο τεχνικό πάροχο, ώστε η διαδικασία να ξεκινήσει εκ του μηδενός.

    Πάντως, με το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων να είναι ιδιαίτερα τεταμένο και το κόμμα να μοιάζει με καζάνι, που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τηλεφώνησε το απόγευμα στους υπόλοιπους υποψηφίους, επιχειρώντας να εκτονώσει την κατάσταση, και να δηλώσει ότι επιθυμεί να συναντηθεί μαζί τους.

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης του απάντησαν ότι θα μιλήσουν μαζί του στην αυριανή συνεδίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν απάντησε στις κλήσεις του αντιπάλου του.

    Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από μεταβατικός πρόεδρος και των κυρίων Γεωργιάδη και Μητσοτάκη από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος. Η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει ξανά αύριο, στις 18:00. Διαβάστε στη συνέχεια όλες τις σημερινές εξελίξεις και το σχολιασμό τους, από το mononews.gr :

    Ο Αντώνης Κεφαλάς εξηγεί γιατί η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση

    Ο Επαμεινώνδας Μονοκλής γράφει για το παρασκήνιο του ναυαγίου της εκλογικής διαδικασίας

    Ανδρέας Παπαμιμίκος : Από τις ΜΚΟ, στο φιάσκο των εκλογών

    Απογοητευμένος ο Κώστας Καραμανλής

    Μαριέττα Γιαννάκου : Ναι υπό όρους για μεταβατική πρόεδρος

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ