• Big Story

    Νέα Δημοκρατία : Εκλογές μέσω συνεδρίου φέρνει το φιάσκο


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, μετά το σημερινό φιάσκο με το πληροφοριακό σύστημα, το οποίο δεν μπορούσε να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα την αναβολή της εκλογικής αναμέτρησης. Εξελίξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν – όπως κάποιοι φαίνεται ότι επιδιώκουν – σε αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του mononews.gr, οι τεχνικοί υπεύθυνοι της Info Solutions (της εταιρείας, που είχε πάρει το σχετικό έργο) είχαν ενημερώσει από τις αρχές της εβδομάδας για τις δυσκολίες στη λειτουργία του συστήματος, χωρίς όμως το θέμα να προχωρήσει τελικά, αφού μέχρι και χθες το βράδυ η εφορευτική επιτροπή διαβεβαίωνε ότι όλα είναι έτοιμα και θα κυλήσουν σήμερα ομαλά.

    Τα όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ζητούν την παραίτηση Μεϊμαράκη και την τοποθέτηση νέου μεταβατικού προέδρου (μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υπέδειξε την κυρία Γιαννάκου, η οποία δεν το αποκλείει υπό προϋποθέσεις).

    Πίσω, όμως, από όλα αυτά κρύβεται – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές – η επιδίωξη να αλλάξει η διαδικασία της εκλογής προέδρου. Δηλαδή, να μη γίνει από τη βάση, αλλά από εκλέκτορες, μέσω της διεξαγωγής συνεδρίου.

    Την αλλαγή αυτή φαίνεται ότι επιθυμεί η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η οποία είχε τοποθετηθεί σχετικά σε ανύποπτο χρόνο.

    Μάλιστα, μόνο τυχαία δεν είναι – όπως σχολιάζουν έμπειροι παρατηρητές στο mononews.gr – η δήλωση του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, στενού συνεργάτη του μεταβατικού προέδρου, για συντεταγμένη πορεία του κόμματος την επόμενη μέρα και για αποφάσεις μέσω των οργάνων του κομματος, με βάση το καταστατικό, με το οποίο “εμείς δε συμφωνούμε”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Το ενδεχόμενο αυτό, εάν τελικά προχωρήσει, αναμένεται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στις εσωκομματικές ισορροπίες, καθώς οι συσχετισμοί δυνάμεων στο κόμμα είναι συγκεκριμένοι.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το σίγουρο είναι ότι τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν πλήττουν ακόμα περισσότερο την εικόνα της δεύτερης πολιτικής δύναμης της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ