• Πολιτική

    Kepler 90: Η NASA ανακάλυψε ένα όμοιο ηλιακό σύστημα με το δικό μας (video)

    • NewsRoom


    Ένα νέο ηλιακό σύστημα με οκτώ πλανήτες, όσους, δηλαδή, διαθέτει το δικό μας εντόπισε η NASA. Πρόκειται για το  σύστημα του Kepler 90, ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο, 2.545 έτη φωτός μακριά από τη Γη.Ο πιο εξωτερικός του πλανήτης, ο Kepler-90h βρίσκεται σε απόσταση όση η Γη από τον Ήλιο

    Το αστέρι και το ηλιακό του σύστημα ήταν ήδη γνωστά. Η σπουδαία ανακάλυψη ήρθε όταν οι αστρονόμοι βρήκαν τους δύο νέους πλανήτες, με τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της Google.

    Μάλιστα, ο πλανήτης Kepler-90i, ένας μικρός, ζεστός, γήινος πλανήτης, 30% μεγαλύτερος από τη Γη, που περιφέρεται γύρω από το άστρο του κάθε 14,4 days, βρέθηκε με την βοήθεια του προγράμματος τεχνικής νοημοσύνης της Google, το οποίο «μαθαίνει» μόνο του να αναγνωρίζει εξωπλανήτες. Η θερμοκρασία στον πλανήτη είναι  800 βαθμοί Fahrenheit, οι οποίοι μοιάζουν με την περίπτωση του πλανήτη Ερμή.

    Η ανακοίνωση μπορεί να διέψευσε τις υπερβολικές προσδοκίες πολλών για ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, καθώς το σύστημα του Kepler 90 δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να μπορεί να φιλοξενήσει ζωή. Ωστόσο, από τεχνολογικής πλευράς, η NASA αποκτά ένα πανίσχυρο νέο εργαλείο, το οποίο πλέον αποδεικνύεται αξιόπιστο και μπορεί να χρησιμεύσει για την ανακάλυψη νέων εξωπλανητών και νέων πλανητικών συστημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ