• Big Story

    Μεγάλη ανησυχία για το Mega: Δεν κατατέθηκαν τα 3 εκατ. ευρώ στο ταμείο -Χωρίς δελτίο ειδήσεων και απόψε


    Δύσκολη εξελίσσεται πλέον η κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καθώς οι μέτοχοι της εταιρείας παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας δεν κατέθεσαν το πόσο των 3 εκατ. ευρώ που είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

    Ήδη όπως έγινε γνωστό ο Μega θα μείνει και πάλι χωρίς βραδινό δελτίο ειδήσεων, λόγω 6ωρης στάσης εργασίας των τεχνικών (από τις 19.00 έως τη 01.00 της Τετάρτης 1/6/2016), με αίτημα την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων.

    Πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια να κατατεθούν τα χρήματα το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι οι πληρωμές μισθών και άλλων υποχρεώσεων μετατίθενται για την ερχόμενη εβδομάδα.

    Το απίστευτο είναι ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμα και η DIGEA (η εταιρεία που έχει συσταθεί από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας)  προχωρά την Τετάρτη σε «προειδοποιητική βολή» μειώνοντας την ποιότητα του σήματος του MEGA εξαιτίας της εξάμηνης και πλέον καθυστέρησης της καταβολής των «ενοικίων».

    24ωρη απεργία την Τετάρτη

    Aκολούθησε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό και την ιστοσελίδα megatv.com, με 4ωρη στάση εργασίας από τις 18.00 έως τις 22.00 της Τρίτης, 31 Μαΐου, και 24ωρη απεργία από τις 06.00 της Τετάρτης, 1ης Ιουνίου έως τις 06.00 της Πέμπτης, 2 Ιουνίου 2016.

    Οπως διευκρινίζεται, οι απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους εργαζόμενους καθώς και λόγω της ελλιπούς πληροφόρησής τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/kamil-ziegler-pano-apo-2-dis-evro-i-sinisfora-tou-opap-sta-kratika-tamia-ta-teleftea-tria-chronia/49859



    ΣΧΟΛΙΑ