• Big Story

    Mega: Οι νέες ισορροπίες και οι διαμάχες. Κρίσιμη η θέση του νέου CEO και Δ/ντή Ειδήσεων

    Mega


    Νέες ισορροπίες διαμορφώνονται στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μετά την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μπαίνει δυναμικά στο τηλεοπτικό σκηνικό, και το ερώτημα πλέον είναι πώς θα λειτουργήσει το νέο διοικητικό σχήμα του καναλιού, στο οποίο πρόσφατα μπήκε και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, εξαγοράζοντας μέρος του ποσοστού του “Πήγασου” στην Τηλέτυπος.

    Μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέχει πλέον ποσοστό 22,11% του Mega, ο Ιβάν Σαββίδης ποσοστό 19,6%, ενώ ρόλο “διαιτητή” μεταξύ των δύο (που ως γνωστόν δε θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο ούτε… ζωγραφιστό) αναμένεται να παίξει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που διατηρεί το ποσοστό της στο 37%. Επίσης, οι ενεχυριασμένες μετοχές του “Πήγασου” (Φώτης Μπόμπολας) ανέρχονται στο 13% του καναλιού.

    Οι κακές σχέσεις ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελούν μία ανοιχτή “πληγή” για το Mega, αφού η αντιπαράθεση μεταξύ τους δεν περιορίζεται εντός των γηπέδων της Super League (καθώς ο μεν Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο δε Σαββίδης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω των ΜΜΕ που έχει υπό τον έλεγχό του (Παραπολιτικά, Ελευθερία του Τύπου) “χτυπά” σε κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται ως ένα από τα “αγαπημένα παιδιά” του Μαξίμου, και ανταποδίδει αυτή την εύνοια με δηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης.

    Το ερώτημα λοιπόν είναι μάλλον προφανές: ποιο θα είναι το ειδησεογραφικό προφίλ (η “γραμμή”, αν θέλετε) του Mega όταν επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία; Θα ακολουθήσει φιλοκυβερνητική ή αντιπολιτευτική στάση;

    Αυτή η κρίσιμη λεπτομέρεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποιοι θα τοποθετηθούν στις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του διευθυντή ειδήσεων του καναλιού, καθώς αυτές είναι οι δύο πιο κομβικές θέσεις όσον αφορά στη χάραξη της “γραμμής” που ακολουθεί ένας τηλεοπτικός σταθμός. Ένα όνομα που θα μπορούσε να “παίξει” για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι αυτό του Νίκου Πεφάνη, ο οποίος έχει διατελέσει και στο παρελθόν σε αυτό το πόστο και γνωρίζει καλά τα “κόλπα”.

    Αναπόφευκτα, η κόντρα μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη θα επεκταθεί και σε αυτόν τον τομέα, και ο καθένας θα θέλει να φέρει δικής του επιλογής πρόσωπα για τις κρίσιμες θέσεις που θα καθορίσουν τη στρατηγική του σταθμού. Έτσι, το “μπαλάκι” πέφτει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, που πιθανότατα θα κληθεί να παίξει το ρόλο του “διαιτητή” στη μονομαχία των δύο πλευρών.

    Το θέμα είναι αν η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα επιλέξει να διατηρήσει τις εύθραυστες ισορροπίες, τηρώντας μία συμβιβαστική στάση που θα κατευνάσει τα πνεύματα και θα επαναφέρει την αρμονία στο κανάλι, ή θα επηρεαστεί από τη μακροχρόνια και βαθιά φιλία που τη συνδέει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, παίρνοντας το μέρος του και αφήνοντας τον Ιβάν Σαββίδη στο περιθώριο, αφού αν οι δύο αυτές πλευρές συνασπιστούν, το ποσοστό τους στο κανάλι υπερβαίνει το 50%, και επομένως μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις της επόμενης μέρας.

    Όσο για το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη για… κατάληψη του Mega, αυτό έχει πια μπει στο συρτάρι, μετά τη χθεσινή αποτυχία του να αποκτήσει το 22% του καναλιού, που θα τον καθιστούσε μεγαλομέτοχο με ποσοστό άνω του 40%.

    Σε κάθε περίπτωση, είναι μάλλον δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο κιόλας διάστημα θα έχουμε… μεγάλες κόντρες στο Μεγάλο Κανάλι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις στην «Πήγασος»: Οι τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία των δανείων της εκδοτικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιβάν Σαββίδης: Αιχμές κατά τραπεζών για την αποτυχία του να πάρει τον ΔΟΛ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώς ένα πλοίο χρηματοδότησε την εξαγορά του ΔΟΛ



    ΣΧΟΛΙΑ