• Big Story

    Μακελάρης στο Μόναχο: Το bullying, ο ISIS και ο Έλληνας νεκρός (video)


    Το επόμενο πρωί της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, με δράστη τον 18χρονο Γερμανο-ιρανό Ali Sonboly, βρίσκει την πόλη τρομοκρατημένη, άδεια και βυθισμένη στη θλίψη. Το απόγευμα της Παρασκευής, ο ένοπλος νεαρός  ανοίγει πυρ σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της γερμανικής πόλης, αφήνοντας πίσω του  21 τραυματίες και 9 νεκρούς, μεταξύ των οποίων υπήρχε και ένας Έλληνας, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία Γ. Παππάς. Όλη η Ευρώπη είναι συγκλονισμένη από τη νέα αυτή επίθεση στο Μόναχο.

    Όσο περνάνε οι ώρες, τόσο περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ταυτότητα του δράστη και τα χθεσινά γεγόνοτα, που συνέβησαν στο Μόναχο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία Αμερικανίδας γυναίκας, ο γιος της είδε τον δράστη στις τουαλέτες των McDonald’s (που βρίσκονταν μέσα στο χώρο του εμπορικού) να γεμίζει το όπλο του. Λίγο αργότερα, βγήκε και άρχισε να πυρολοβεί τα παιδιά που βρίσκονταν εκείνη τη στίγμη στο χώρο. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, ο 18χρονος πιθανόν διατηρούσε ψεύτικο προφίλ στο facebook, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα ενός κοριτσιού, με το όνομα «Selina Akim» και είχε στείλει μήνυμα σε πολλά παιδιά να συναντηθούν εκείνη την ώρα στα συγκεκιριμένα McDonald’s, για να τους δώσει δωρεάν φαγητό. Προφανώς, ο δράστης σχεδίαζε να τα συγκεντρώσει στο σημείο αυτό και να τα σκοτώσει. Η ίδια γυναίκα ανέφερε πως την ώρα που πυροβολούσε αδιακρίτως, τον άκουσε να φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος» ( “Allahu Akbar”). Βέβαια, προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία σύνδεση της επίθεσης με τον ISIS.

    https://www.youtube.com/watch?v=lpigoGWGPa0

    monaxo
    Ο δράστης πυροβολεί έξω από τα McDonald’s στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και προειδοποίησαν τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν  στα σπίτια τους. Λίγο μετά ο δράστης κινήθηκε προς το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου Olympia-Einkaufszentrum. Εκεί σκότωσε 9 ανθρώπους, ενώ η μαρτυρία της 17ρονης Ρίας Ακριτίδου, που έζησε τις τρομακτικές στιγμές, συγκλονίζει: “Ήμουν μέσα στο εμπορικό κέντρο μαζί με τον μπαμπά μου και την αδερφή μου και ψωνίζαμε, όταν άκουσα πυροβολισμούς . Μετά από λίγο άκουγα φωνές και έβλεπα τον κόσμο να τρέχει προς την έξοδο. Φοβηθήκαμε και εμείς και αρχίσαμε να τρέχουμε και εμείς προς την έξοδο. Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Τρέξαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Βρήκαμε κρυψώνα ανάμεσα σε κάτι αυτοκίνητα. Πέσαμε μπρούμυτα και καλύψαμε τα κεφάλια μας. Το μόνο που άκουγες ήταν πυροβολισμοί και ουρλιαχτά.”

    Στη Daily Mail υπάρχει ένα βίντεο, που δείχνει το δράστη στην ταράτσα του εμπορικού να συνομιλεί με έναν άνθρωπο, ο οποίος τον βρίζει.

    https://www.youtube.com/watch?v=Xlnd3gqN61c

    Πολίτης: «Γαμ…νε μαλ…α…»
    Δράστης: “Εξαιτίας σου μου έκαναν bullying για 7 χρόνια …»
    Πολίτης: «είσαι ένα αρχ..ι»
    Δράστης: «… τώρα αγόρασα όπλο για να σας πυροβολήσω»
    Πολίτης: «Όπλο! Μ…κα άντε γ….σου! Πρέπει να σου κόψουν το κεφάλι »
    Πολίτης: «Αυτός ο τύπος έχει όπλο” (Μια φωνή ακούγεται να λέει «γαμ..ένοι Τούρκοι») Πολίτης: «Γαμ…νε ξένε» (καλεί τον κόσμο να ενημερώσει την αστυνομία)
    Πολίτης σε κάποιον άλλο: «Έχει όπλο! Πάρτε τους μπάτσους…»
    Δράστης: «Είμαι γερμανός»
    Πολίτης: «Είσαι αρ..δι, αυτό είσαι»
    Δράστης: «Σταμάτα να με καταγράφεις»
    Πολίτης: «Τι στο διάολο κάνεις; »
    Δράστης: «Είμαι Γερμανός, γεννήθηκα εδώ, μεγάλωσα στην περιοχή Hartz 4»
    O δράστης, αφού διέφυγε από την αστυνομία, αυτοκτόνησε  σε δρόμο, κοντά στο εμπορικό κέντρο. Στα πράγματα που βρήκαν κοντά του, υπήρχε και μια τσάντα με 300 σφαίρες.
    Οι μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας κάνουν λόγο για ένα νεαρό, με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, που ακολουθούσε ιατροφαρμακευτική αγωγή. Στο σπίτι του, που διέμενε με τους γονείς του, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με το Ισλαμικό Κράτος, όμως, η αστυνομία βρήκε ένα βιβλίο με θέμα τους μαζικούς πυροβολισμούς. Ο 18χρονος δράστης ήταν γιος ταξιτζή, ιδιαίτερα μοναχικός και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές σε ψυχιατρικές κλινικές. Μαρτυρίες λένε πως τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτου αμοκ, ενώ το κίνητρο της επίθεσης αυτής δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ο  Ali Sonboly υποστήριξε πως ήταν θύμα bullying από τα 7 του χρόνια και ίσως γι’αυτό επέλεξε να αρχίσει το μακελειό από ένα σημείο που βρίσκονταν μαζεμένα τόσα παιδιά και έφηβοι. Να τονίσουμε πως τα θύματά του, με εξαίρεση μια γυναίκα 45 χρονών, ήταν ηλικίας 14-26.
    H Γερμανία, μετά από αυτήν την τρομακτική επίθεση στο Μόναχο, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους ηγέτες παγκοσμίως να δηλώνουν ιδιαίτερη ανησυχία για τα επεισόδια αυτά που μέρα με τη μέρα αυξάνονται.

    munich

    munich5 munich6 munich7 munich8 munich9 munich10 munich11 munich12 munich13 munich14 munich15 munich16 munich17 munich18 munich20

     



    ΣΧΟΛΙΑ