• Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης: Δεν τελειώνει εδώ το θέμα – Α. Τσίπρας: Καληνύχτα σας, κ. Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας


    Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του – μεταξύ άλλων- κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου και έκλεισε την ομιλία του με τον εμφατικό χαιρετισμό :  «Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη».

    «Από αυτή τη διαδικασία αναδείχτηκε ότι επί 15 μέρες εσείς κ. Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μία σκευωρία», τόνισε ο πρωθυπουργός για τη πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

    «Όταν αποκάλυψα τα τηλεγραφήματα ειδικού τύπου του πρέσβη και της πρεσβείας πάνω στα οποία έχετε στηρίξει τη σπέκουλα, εσείς αντιτείνατε ότι υπάρχουν και άλλα έγγραφα ειδικού χειρισμού που τα ξέρετε εσείς και όχι ο πρωθυπουργός», σημείωσε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε: «Πιστεύετε ότι δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος νομίζετε ότι θα δημιουργήσετε ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή;».

    Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του ανέφερε ότι ο κ. Σφακιανάκης ήταν η πηγή της πρεσβείας βάσει της οποίας ξεκίνησε αυτή η ιστορία. «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για συγκεκριμένους μεσάζοντες, ενώ εμείς δουλεύουμε για τη χώρα», τόνισε. «Προσπαθείτε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου», επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός.

    Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «στην προσπάθεια σας να δημιουργήσετε αντιπολιτευτικό λόγο εμπλέκεται το διπλωματικό σώμα και τις ένοπλες δυνάμεις και αυτό θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη διαδρομή» και τελείωσε την ομιλία του λέγοντας: «Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη».

    Τα κυριότερα σημεία της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

    «Σας είχαν προειδοποιήσει κύριε Τσίπρα για ρόλο Παπαδόπουλου. Ο πρέσβης σας. Κι αφού αρέσκεστε διαβάζετε μήπως θέλετε να διαβάσετε και το τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο τέλος Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έρθει επίσημη αποστολή Σαουδαράβων στην Ελλάδα;».

    Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε κανένα επί της ουσίας ερώτημα και έτσι έγινε πιο συγκεκριμένος: «Γιατί σε μια διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες;», είπε. Μάλιστα, τόνισε ότι ο Αλ. Τσίπρας εν τη ρύμη του λόγου όταν αναφέρθηκε στον κ. Σφακιανάκη  μίλησε για  «έναν άλλο μεσάζοντα», κάτι που σημαίνει ότι όντως ο κ. Παπαδόπουλος είναι μεσάζοντας.

    «Δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία κ. Τσίπρα, όχι προφανώς μόνο γιατί η δικαιοσύνη απερίσπαστη θα ερευνήσει, αλλά και γιατί υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες που δεν έχουν εξαντληθεί», προανήγγειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, πρότεινε στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών να προσέλθει εκτός από τον ταξίαρχο Παπαδάκη, τον κ. Παπαδόπουλο, τον Σφακιανάκη και το στέλεχος της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης. «Μπορεί να μας διαφωτίσει λίγο για την ρόλο του κ. Παπαδόπουλου», εξήγησε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, στηλίτευσε την επιλογή του πρωθυπουργού να διαβάσει απόρρητα έγγραφα, την ώρα που τα έγγραφα Λοβέρδου επιστράφηκαν στην κυβέρνηση. «Αυτό λέγεται συγκάλυψη και κουκούλωμα. Ντροπή αυτό που κάνετε και κρύβεστε πίσω από διαδικασίες», προσέθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη δικαιοσύνη κατά Καμμένου ο Πατεράκης: Δεν τον απείλησα, ούτε υπήρξα έμπορος όπλων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φ.Γεννηματά: Η κυβέρνηση, χαμένη στους μεσάζοντες, προσπαθεί να καλύψει την υπόθεση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ.Παπακωνσταντίνου: Κανένας Σφακιανάκης δεν ήταν σύμβουλος ιδιωτικοποιήσεων το 2011

     



    ΣΧΟΛΙΑ