• Business

    Υπόθεση Folli Follie: Έκτακτη συνάντηση Κουτσολιούτσου-Τραπεζιτών – Τι συζητήθηκε 

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Το αφεντικό των Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είναι διατεθειμένος να καλύψει πλήρως τις ελληνικές τράπεζες για τον δανεισμό που έχει η εταιρία.  Αυτό επεσήμανε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Group, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη. Να σημειωθεί ότι ο συνολικός δανεισμός της εταιρίας ανέρχεται σε περίπου 100 έως 110 εκατ. ευρώ.  Βέβαια ήδη οι τραπεζίτες από την προηγούμενη Παρασκευή το απόγευμα ζήτησαν από την εταιρία να καλύψει τα δάνεια της με συμμετοχές που έχει στα Αττικά Πολυκαταστήματα και στον Ελβετικό όμιλο Dufry κάτι που η εταιρία το αποδέχτηκε. 

    Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κινητοποίησε τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες ζήτησαν εξηγήσεις από την πλευρά του επιχειρηματία. 

    Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της συμμετοχής του ομίλου FFG στα “Αττικά Πολυκαταστήματα”, καθώς και άλλες παροχές ενεχύρου. 

    Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία της ομάδα των βασικών μετόχων της “Αττικά Πολυκαταστήματα” να εξασφαλίσουν ποσοστό άνω του 50%, ενεργοποιώντας σχετική ρήτρα εξάσκησης του ΜΟΔ της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ