• Big Story

    Υποδοχή προσφύγων με γουρουνοκεφαλές- Επεισόδιο με Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Κουρουμπλής: «αντίχριστος» ο ιερωμένος

    • NewsRoom


    Το γεγονός ότι οι πρόσφυγες πείθονται σιγά-σιγά να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι είναι και καλοδεχούμενοι από τους πολίτες των περιοχών που βρίσκονται αυτά τα κέντρα.

    Κάτι τέτοιο φάνηκε ήδη στη Βέροια, όπου και έφτασαν τα πρώτα έξι πούλμαν με πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου, δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα, όπου «καλωσορίστηκαν» με αποδοκιμασίες, ενώ κάποιοι εκ των διαμαρτυρηθέντων πέταξαν έξω από την πύλη του κέντρου φιλοξενίας γουρουνοκεφαλές.

    veria 6

    Οι κάτοικοι της περιοχής δείχνουν ότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση τους πρόσφυγες και έτσι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, η οποία κράτησε περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου, το οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου.

    Οι αντιδράσεις, βέβαια, του κόσμου συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου. Ενώ, κατά την άφιξη του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, παραλίγο να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο.

    veria 2 veria 3

    Οι αντιδράσεις, βέβαια, του κόσμου συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου. Ενώ, κατά την άφιξη του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, παραλίγο να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο.

    Ο βουλευτής, εντοπίστηκε από τους κατοίκους μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και εκείνος βγήκε γιατί θέλησε να τους μιλήσει, όμως όταν κάποιοι επιχείρησαν να τον «λιντσάρουν» βρήκε καταφύγιο και πάλι στην κλούβα ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα.

    Λίγη ώρα πριν τα επεισόδια ωστόσο, ο κ. Ουρσουνίδης είχε σύντομες συνομιλίες με τους κατοίκους της περιοχής, λέγοντας τους ότι «Στο λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά… Μίλησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό».

    Ενώ ο πρωταγωνιστής στις διαμαρτυρίες, ένας ιερωμένος είπε «να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη», απειλώντας μάλιστα πως θα γίνει χαμός εάν πειραχτεί μία μοναχή «έστω και μία τρίχα της», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Χαρακτηριστικές είναι μάλιστα και οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που χαρακτήρισε τον ιερωμένο «Αντίχριστο».

    Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο».

    Διαβάστε επίσης:
    Κύπρος: 30 ύποπτοι για τρομοκρατία κρατούνται από τις αρχές
    Αυτές είναι οι περιοχές που θέλει το ISIS να καταλάβει. Και η Ελλάδα μέσα σε αυτές (χάρτης)



    ΣΧΟΛΙΑ