• Big Story

    Ιδού πως η άριστη Κορακάκη έκανε την Ελλάδα να δακρύσει. Ιδού πως Μπαλτάς και Φίλης απαξιώνουν την αριστεία (video)

    Άννα Κορακάκη

    Άννα Κορακάκη


    Αύγουστος 2016. Εδώ ακριβώς είναι που έρχεται το παράδειγμα της Άννας Κορακάκη να απαντήσει στη στρεβλή νοοτροπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χρυσή ολυμπιονίκης της σκοποβολής έδωσε σε όλους μας ένα γερό μάθημα χθες το βράδυ με την εμφάνισή της στο αγώνισμα των 25 μέτρων με πιστόλι. Μία κοπέλα ηλικίας μόλις 20 ετών, που έχει όλο το μέλλον μπροστά της, θα μπορούσε να επαναπαυθεί στο χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 10 μέτρων με αεροβόλο –τα ελληνικά ΜΜΕ την αποθέωναν, δεχόταν συγχαρητήρια από όλους και ήδη θεωρείτο επιτυχημένη. Όμως αυτή δεν αρκέστηκε στο λίγο. Ήθελε το άριστο. Προκρίθηκε πρώτη στον ημιτελικό των 25 μέτρων, όπου έκανε φανταστική εμφάνιση και πέρασε και από εκεί πρώτη στον τελικό, όπου βρέθηκε απέναντι σε μία πιο έμπειρη αθλήτρια, με πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από τη χώρα της (Γερμανία) και πάλι νίκησε, παίρνοντας το μέγιστο που μπορούσε – άριστη, στην κυριολεξία.

    https://youtu.be/o1UHvN8GSB8

    Και λίγο αργότερα, η Άννα Κορακάκη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, φόρεσε στο λαιμό το χρυσό μετάλλιο που με τόσο κόπο κατέκτησε, και κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες. Αυτή η συγκλονιστική εικόνα της Άννας Κορακάκη στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους όσους πολεμούν την αριστεία – και η απάντηση αυτή είναι ότι η αριστεία στο τέλος θα νικήσει…

    Άννα Κορακάκη.
    Άννα Κορακάκη. Χρυσή Ολυμπιονίκης 2016

    Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ένα χρόνο ενάντια στην αριστεία 

    Ούτε ένα μήνα στη διακυβέρνηση της χώρας δεν είχε κλείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο τότε υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς είχε δώσει το στίγμα της κυβέρνησης όσον αφορά στο πώς αντιμετωπίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. «Η αριστεία είναι ρετσινιά… είναι μια στρεβλή φιλοδοξία», δήλωνε τότε σε εφημερίδα, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις με την έκφραση αυτή, καθώς παραδεχόταν ευθέως πως στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν το εκπαιδευτικό σύστημα να αναδείξει και να εξελίξει τους άριστους, τα καλύτερα μυαλά της ελληνικής κοινωνίας, αλλά να τους υποβαθμίσει ώστε να πέσουν στο επίπεδο του μέσου όρου, στο όνομα μίας στρεβλής έννοιας της «ισότητας» που θέλει τους καλούς να θυσιάζονται και να γίνονται χειρότεροι, ώστε να γίνουν ένα με τη μάζα.

    Α. Μπαλτάς. Υπουργός Πολιτισμού
    Α. Μπαλτάς. Υπουργός Πολιτισμού

    Μπορεί έκτοτε ο Αριστείδης Μπαλτάς (σημερινός υπουργός Πολιτισμού, θυμίζουμε) να προσπάθησε να ανασκευάσει, όμως όχι μόνο δεν έπεισε κανέναν, αλλά αυτό το «δόγμα Μπαλτά» φαίνεται πως εξακολουθεί να διαπνέει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπό την ηγεσία του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας.

    Θυμίζουμε ότι με τροπολογία που είχε φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας πριν από ένα μήνα θεσπίστηκε η δυνατότητα χορήγησης υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και σε φοιτητές με βαθμολογία «Λίαν Καλώς», δηλαδή από 6,5, πέρα από τους άριστους με βαθμολογία άνω του 9, εξισώνοντας με αυτόν τον τρόπο έναν μέτριο φοιτητή του 6,5 με έναν άριστο φοιτητή του 9,5!

    Filis

    Μάλιστα, υπερασπιζόμενος την τροπολογία αυτή, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δίνουμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια υποτροφίες στους φοιτητές μέσω του ΙΚΥ και αντιδρούν γιατί διευρύνουμε τα κριτήρια, ώστε, να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να μην απολεσθούν ευρωπαϊκοί πόροι. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ότι τασσόμαστε εναντίον της αριστείας». Γιατί προφανώς για τον Νίκο Φίλη «αριστεία» είναι και  το 6,5…

    Όμως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα όπως νομίζουν στο Μαξίμου. Το μέτριο δεν είναι άριστο, και το άριστο δεν είναι κάτι το κακό, δεν είναι «ρετσινιά», αλλά κάτι το αξιέπαινο που πρέπει να υποστηριχθεί και να αναδειχθεί. Η κουλτούρα της αριστείας πρέπει να καλλιεργείται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια – άλλωστε, το θέμα δεν είναι κάποιος να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στους συμμαθητές ή τους συμφοιτητές του, αλλά να μπορεί στο μέλλον να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε ανθρώπους που προέρχονται από χώρες με ανώτερη κουλτούρα αριστείας, όπως η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς θα γίνει αυτό αν κάποιος κρατάει με το ζόρι τον άριστο στο επίπεδο της μετριότητας;

    Άννα Κορακάκη

    Άννα Κορακάκη

    https://www.youtube.com/watch?v=o1UHvN8GSB8

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/se-anazitisi-pixidas-agora-tou-dry-bulk/66826

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/strofi-apo-tis-trapezes-mechri-tora-epernan-tilefono-na-sou-poun-oti-chrostas/66761



    ΣΧΟΛΙΑ