ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε το οutlook της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγηση της Ιταλίας σε ξένο νόμισμα σε «αρνητικό» από «σταθερό», ωστόσο διατήρησε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο “BBB”. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Fitch τονίζει ότι «ο κίνδυνος αντιστροφής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που επηρεάζουν αρνητικά τα πιστωτικά βασικά στοιχεία της Ιταλίας έχει αυξηθεί ως έναν βαθμό, ενώ οι δημοσιονομικοί και άλλοι κίνδυνοι πολιτικής φύσεως ενισχύονται από τον σχετικά υψηλό βαθμό πολιτικής αβεβαιότητας».
H Fitch επισημαίνει ακόμα ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2018 αναμένεται να μειωθεί στο 1,8% του ΑΕΠ το 2018, από 2,3% το 2017, αλλά αναμένεται να φθάσει το 2,2% το 2019 και το 2,6% το 2020.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιά τώρα στην Ρoδόπη, επιχειρούν πέντε αεροσκάφη
- Ομπάμα: Η σύγκρουση με το Ιράν δεν έφερε αποτελέσματα – «Ίσως είμαστε σε χειρότερη θέση»
- ΥΠΠΑΤ: Πιλοτικό πρόγραμμα εξαλίευσης λαγοκέφαλου με οικονομικό κίνητρο για αλιείς
- Γεωργιάδης: Πάνω από 2.000 αιτήσεις για 1.131 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ – Το μεγάλο στοίχημα οι νοσηλευτές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.