• Big Story

    Η ένοχη σιωπή του Τσίπρα για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη


    Ερωτηματικά δημιουργεί η αντίδραση -για την ακρίβεια, η απουσία αντίδρασης- της κυβέρνησης στα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, και τα οποία αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης σε κανάλια, αλλά και καθημερινές συζητήσεις, όμως φαίνεται πως δε… συγκινούν ιδιαίτερα το Μαξίμου.

    Μεταξύ άλλων, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε τη δραστηριότητα μιας ομάδας 6-7 ατόμων εντός της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία είχε εκπονήσει εν κρυπτώ (κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού) ένα σχέδιο για την περίπτωση που οι εταίροι πίεζαν την κυβέρνηση με έξοδο από το ευρώ, το οποίο έφτασε μία ανάσα από το να εφαρμοστεί, με ενδεχόμενες εφιαλτικές συνέπειες για τη χώρα μας.

    Είναι προφανές ότι η θέση του Γιάνη Βαρουφάκη ως πρώην υπουργού Οικονομικών, αλλά και η εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού, αποτελούν στοιχεία που επιβάλλουν μια κάποια αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης – μία διάψευση, μία σκληρή δήλωση, μία επιβεβαίωση, κάτι τέλος πάντων.

    Όμως η μοναδική αντίδραση που είχαμε μέχρι τώρα από το Μαξίμου ήταν ανεπίσημη και μάλλον ασαφής. «Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη στην διαπραγμάτευση έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε -ακόμα και αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν- ότι οι εκλογές έγιναν με γνωστή την συμφωνία με τους εταίρους και οι πολίτες ενέκριναν αυτό το δρόμο που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση», έλεγαν κυβερνητικοί κύκλοι, αποφεύγοντας να απαντήσουν επί της ουσίας στα ζητήματα που εγείρονται από τα λεγόμενα του Γιάνη Βαρουφάκη.

    Αντίθετα, οι αντιδράσεις ήταν έντονες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο του στην ύποπτη αυτή ιστορία του «Plan X», ενώ ορισμένοι έθεσαν και θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής – όμως δεν… ιδρώνει το αυτί του πρωθυπουργού, παρά την κατακραυγή.

    Βέβαια, το μόνο που καταφέρνει με τη σιωπή της η κυβέρνηση είναι να παραμένει πολλαπλά εκτεθειμένη από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού, καθώς σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται πως η σιωπή αυτή μαρτυρά ενοχή…



    ΣΧΟΛΙΑ