• Big Story

    Γιατί ο Μεϊμαράκης άνοιξε τώρα μέτωπο με τον Μητσοτάκη;

    Βαγγέλης Μεϊμαράκης


    Τι… μύγα τον τσίμπησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Οι χθεσινές δηλώσεις του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για “τζάμπα μάγκες” που δεν ψηφίζουν εκ του ασφαλούς τα όποια μέτρα στη Βουλή (όλως τυχαίως, μία μέρα αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας) έκαναν άνω-κάτω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύοντας μια κόντρα που φαινόταν να έχει καταλαγιάσει, αλλά τελικά εξακολουθεί να μαίνεται…

    Όχι πως πίστεψε ποτέ κανείς βέβαια ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μπορούσαν να γίνουν… κολλητοί. Οι διαφορές που τους χωρίζουν είναι πολλές (ξεκινούν από την ιδεολογία τους και την κλασική διαμάχη καραμανλικών-μητσοτακικών και καταλήγουν στην… αστική ευγένεια), και είχαν φροντίσει αμφότεροι να τις τονίσουν όταν διεκδικούσαν την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στα τέλη του 2015. Όμως για το καλό της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έριξε τους τόνους, και μάλιστα τον Ιούλιο του 2016 είχε υπάρξει και συνάντηση μεταξύ των δύο, για την οποία είχε διαρρεύσει ότι το κλίμα ήταν πολύ θερμό (αν και δύσκολα μπορεί κανείς να το πιστέψει αυτό…).

    Στην πραγματικότητα, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πολιτικών δεν ήταν ποτέ κάτι παραπάνω από τυπικές, και χρειαζόταν απλά μία “σπίθα” για να ανάψουν και πάλι τα αίματα. Και αυτή η “σπίθα” εν προκειμένω ήταν οι διαρροές από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη “φωτογραφίζονται” οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης) που αντιπαραβάλλουν το “ναι” της ΝΔ στο τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015 με τη σημερινή στάση της Νέας Δημοκρατίας και το αυστηρό “όχι” στα νέα μέτρα που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

    Οι διαρροές αυτές έκαναν… Τούρκο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους σχολίασε μεταξύ άλλων πως είναι “τζάμπα μαγκιά” να μην ψηφίζεις εκ του ασφαλούς τα μέτρα, αφού τώρα η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού της χώρας, όπως το 2015.

    Βέβαια, από την Πειραιώς έσπευσαν να διευκρινίσουν πως τα “πυρά” του πρώην προέδρου της ΝΔ δεν είχαν αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον Μάκη Βορίδη, που το ίδιο πρωί είχε πει μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό πως ήταν λάθος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Όμως η αλήθεια είναι ότι είτε άμεσα, είτε έμμεσα, αποδέκτης ήταν όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι “εμπρηστικές” δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη καταγράφονται ως το πιο πρόσφατο επεισόδιο στην αέναη σύγκρουση μεταξύ καραμανλικών και μητσοτακικών στη ΝΔ, μία σύγκρουση που έρχεται ξανά στο προσκήνιο, αναδεικνύοντας πως ακόμα και στα (δημοσκοπικά) “καλά” της, η Νέα Δημοκρατία δεν παύει να ταλανίζεται από εσωκομματικές διαμάχες…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φέρνουν σε… δόσεις στη Βουλή τα προαπαιτούμενα πριν τη συμφωνία-πακέτο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha Bank: Θα δώσει νέα δάνεια 1 δισ. ευρώ. Ποιες επιχειρήσεις θα χρηματοδοτήσει.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οργισμένη η Κύπρος για τους ισχυρισμούς περί θερμού επεισοδίου με την Τουρκία – Ζητούν εξηγήσεις από Καμμένο



    ΣΧΟΛΙΑ