• Big Story

    Δείτε όλη την λίστα με τους 13.730 οφειλέτες. Ποιοι δημοσιογράφοι, δικηγόροι και επιχειρηματίες είναι μέσα


    “Έπεσε” το σύστημα της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (publicrevenue.gr), κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά…μετά τη δημοσιοποίηση, πριν απο λίγο, των 13.730 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα ονόματα των πολιτών δημοσιεύονται στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης.

    Τα 13.730 ονόματα αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr και πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

    Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ βρίσκονται τα ονόματα των οφειλετών, που έλαβαν από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Βέβαια, εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν – με δικαστική απόφαση – έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

    Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

    Στις πρώτες θέσεις των οφειλετών νομικών προσώπων βρίσκονται δυο εταιρίες οι οποίες είναι κλειστές αυτή τη στιγμή, εδώ και χρόνια: Ακρόπολις Χρηματιστηριακή Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών με οφειλές 8,54 δις και ακολουθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρία με οφειλές 1,35 δις ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η εταιρεία Carrera Mobile Εμπόριο Κινητών και Τηλεπικοινωνιών Ανώνυμη Εταιρία, εμφανίζεται να οφείλει 864 εκατ. ευρώ. Εντός των πρώτων πέντε οφειλετών βρίσκεται και ο όμιλος σούπερ μάρκετ Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία με οφειλές 654,5 εκατ. ευρώ. και η κατασκευαστική εισηγμένη εταιρία Αττι Κατ ΑΤΕ με οφειλές 113,5 εκατ.ευρώ

    Πάντως, στη λίστα και μάλιστα σε υψηλές θέσεις βρίσκονται δημόσιες εταιρίες όπως η Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με οφειλές 630 εκατ. και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με οφειλές 462 εκατ. ευρώ, η Συνεταιριστική Εταιρεία Λιπασμάτων (ΣΥΝΕΛ), ο (κλειστός πλέον) Οργανισμός του Ιπποδρόμου (ΟΔΙΕ) με οφειλές 210 εκατ., η συνεταιριστική ΚΥΔΕΠ με 170 εκατ. ευρώ, η παλαιά Τράπεζα Κρήτης που οφείλει 164 εκατ. ευρώ, και ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ) με οφειλές 136 εκατ. ευρώ.

    Από τη λίστα με τους οφειλέτες φυσικών προσώπων την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Ν. Κασιμάτης με οφειλή 1,26 δισ. ευρώ, και ακολουθούν, Ε. Σιέμπος με οφειλή 428 εκατ. ευρώ, Γ. Οικοδομίδης με οφειλή 363 εκατ. ευρώ, Καρυδοπούλου Ελένη με οφειλή 319,7 εκατ., Μ. Λιάσκας (262 εκατ.), Σ. Γεωργιτσογιαννάκος (245 εκατ.), P. Apostolides με οφειλή 192 εκατ., Εμ. Διακάτος με οφειλή 188 εκατ. και Θ. Αντωνιάδης με οφειλή 176 εκατ. ευρώ.

    Δείτε εδώ όλη τη λίστα των νομικών και φυσικών προσώπων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/aschima-mantata-apo-goldman-sachs-gia-osous-tora-skeftonte-na-ependisoun-stis-ipa/59277



    ΣΧΟΛΙΑ