• Big Story

    Επείγον σήμα SSM προς ΤΧΣ: Μην κάνετε γενική συνέλευση στην Εθνική για το θέμα Φραγκιαδάκη

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕ


    Σήμερα το απόγευμα θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη μέρα στην Εθνική Τράπεζα, η οποία αντιμετωπίζει το τελευταίο 10ήμερο μία πρωτοφανή διοικητική κρίση. Στις 4μμ πρόκειται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο έχει επιφυλαχθεί να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στην ΕΤΕ. Ωστόσο–πληροφορίες αναφέρουν-πως ο SSM επικαλούμενος θέματα συστημικής ευστάθειας έχει διαμηνύσει στο ΤΧΣ ότι δεν επιθυμεί την σύγκλιση γενικής συνέλευσης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο Ευρωπαίος επόπτης τάσσεται υπέρ της συμβιβαστικής λύσης προσώρας και μεταθέτει τις «εκκαθαρίσεις» για την τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου 2017.

    Η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα με τις δύο πλευρές -ΤΧΣ και Εθνική- να είναι «εγκλωβισμένες» στις θέσεις τους, καθώς το ΔΣ της ΕΤΕτα ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου αγνόησε την πρόταση του Ταμείου που ήθελε τον κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκο πρόεδρο στην Εθνική και αντ΄ αυτού πρόεδρος εξελέγη ο κ. Τάκης Θωμόπουλος.

    Το Ταμείο ζητά την παραίτηση του CEO της Εθνικής κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, όπως και την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου.

    Το ίδιο μήνυμα έχει λάβει ο κ. Φραγκιαδάκης και από την κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, αλλά και μέσα από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου.

    Από την πλευρά του ο κ. Φραγκιαδάκης δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί. Με δήλωση του ο επικεφαλής της Εθνικής στην Καθημερινή της Κυριακής –που επιβεβαίωσε προηγούμενο ρεπορτάζ του mononews.gr, σημειώνει πως: Η διοίκηση της ΕΤΕ κατανοεί την ανάγκη ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα κινηθούμε έμπρακτα προς αυτό. Θεωρούμε ότι την Δευτέρα η ιστορία θα έχει λήξει χωρίς να χρειαστεί να συνεδριάσει το ΤΧΣ. Σύμφωνα δε με καλά πληροφορημένη πηγή της τράπεζας «Η κρίση θα εκτονωθεί με τον Λ. Φραγκιαδάκη στην θέση του CEO».

    Σε ότι αφορά το ΤΧΣ θα πρέπει να σημειωθεί πως όταν ο κ. Τσιτσιράγκος απέσυρε το ενδιαφέρον του για την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΤΕ, δεν είχε άλλο υποψήφιο για την θέση και συνεπώς δεν είχε τη δυνατότητα άμεσης σύγκλισης γενικής συνέλευσης.



    ΣΧΟΛΙΑ