• Big Story

    Eldorado: Απολύονται 1100 εξαιτίας πολιτικών παιχνιδιών.Θέλουμε να μείνουμε


    Στους 1100 ανέρχονται συνολικά  οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να απολυθούν  το επόμενο τρίμηνο από την Ελληνικός Χρυσός, από τους οποίους οι 500 απολύονται άμεσα, “αν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016 δεν έχουν δοθεί οι εκκρεμούσες άδειες εγκατάστασης”, δήλωσε σήμερα ο διευθύνοντας σύμβουλος της Καναδικής Eldorado Gold Paul Wright κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την αναστολή της επένδυσης στα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

    eldorado-gold

    Σχολιάζοντας ότι η υπόθεση των μεταλλείων είναι «θύμα» ενός πολιτικού παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής την εγκρίνει, τόνισε ότι στόχος τους είναι να παραμείνουν και να ολοκληρώσουν την επένδυση.Ωστόσο τόνισε ότι  η κυβέρνηση οφείλει να βασιστεί στις υπάρχουσες πολιτικές διαδικασίες και νόμους για την έγκαιρη χορήγηση των αδειών που απαιτούνται για τα επενδυτικά έργα στην Ελλάδα. Πρόσθεσε πως οι άδειες δεν θα πρέπει να είναι «όμηροι» σε πολιτικές παρεμβάσεις και σε κάθε άλλη ατζέντα από διαφωνούσες μειοψηφίες.

    Ο κ. Wright απαντώντας στο αν θέτει εκβιαστικά διλήμματα ο καναδικός όμιλος εξήγησε ότι η αναστολή της επένδυσης στη Χαλκιδική συνδέεται με την απόδοση της επένδυσης. Αν και έχουν επενδύσει 700 εκατ. δολάρια στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα δεν έχουν δει απόδοση που να ικανοποιεί τους μετόχους τους και ειδικά αν δεν βλέπουν στο ορατό μέλλον τη λήψη των απαραίτητων αδειών.

    mitsotakis2

    Η διοίκηση της Eldorado Gold έχει προγραμματίσει για σήμερα και αύριο συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και αύριο με τους κ.Γεννηματά, Λεβέντη και Θεοδωράκη. Για αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.



    ΣΧΟΛΙΑ