• Big Story

    Έκπληξη από Φ. Μπόμπολα! Αδειάζει Καψή και τους υπόλοιπους μετόχους του Mega

    • NewsRoom
    Φώτης Μπόμπολας

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας


    “Αδειάζει” ο Φώτης Μπόμπολας τον διευθυντή ειδήσεων του Mega, Μανώλη Κάψη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, με συνεχείς ανακοινώσεις του υπερασπίζεται την εταιρεία Τηλέτυπος όσον αφορά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πριν από λίγο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας , Φώτης Μπόμπολας, είπε στη Βουλή, ότι ο κ. Καψής δεν έχει την έγκριση του Δ.Σ για τις κινήσεις που κάνει και ότι πράττει από μόνος του.

    Ο βασικός μέτοχος της Πήγασος ( Έθνος, Έθνος της Κυριακής κλπ) κ. Μπόμπολας κατά τη διάρκεια της εξέτασης του από τους βουλευτές στην Επιτροπή που εξετάζει τα δάνεια των τραπεζών αποκάλυψε ακόμα, ότι κανείς από τους μετόχους της Τηλετυπος δεν ήθελε να βάλει λεφτά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της διοίκησης. “Ήμουν μόνος μου και δεν μπορούσα να σηκώσω το βάρος της μεγάλης αύξησης του κεφαλαίου (ΑΜΚ) της εταιρείας. Κανείς από τους άλλους δύο μετόχους δεν ήθελε να βάλει λεφτά”. Σημειώνεται ότι η ΑΜΚ της Τηλέτυπος απέτυχε με αποτέλεσμα οι τράπεζες να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς της εταιρίας.

    Μανώλης Καψής
    Μανώλης Καψης. Δ/ντης Ειδήσεων Mega

    Δείτε live την κατάθεση του Φώτη Μπόμπολα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ΕΔΩ


    Τι είπε νωρίτερα ο Φώτης Μπόμπολας

    Νωρίτερα ο επικεφαλής της Πήγασος επανέλαβε ότι όλα τα δάνεια του Ομίλου είναι εξυπηρετούμενα και ενήμερα. Ο κ. Μπόμπολας απέδωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πήγασος στην κατακόρυφη πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση. Όσον αφορά στην Τηλέτυπος επιβεβαίωσε ότι τα δάνεια της εταιρείας δεν εξυπηρετούνται. Εν μέσω της κρίσης, η εταιρεία, εξήγησε, ζητήθηκε waiver από τις τράπεζες, το waiver δεν δόθηκε και ακολούθησε τη καταγγελία των δανείων.

    Έχουμε προτείνει ένα business plan στις τράπεζες και αναμένουμε την εξέλιξη των συζητήσεων, ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του.

    Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ. Μπόμπολα ότι μόλις πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2016, λίγες μέρες πριν από την απόφαση της Ολομέλειας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, δόθηκε στον όμιλο ομολογιακό δάνειο 80 εκατ. ευρώ (30 εκατ. η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας). Από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν προκύπτει ότι υπήρχαν ληξιπρόθεσμοι τόκοι που αναχρηματοδοτήθηκαν, κάτι που παραβιάζει τους βασικούς κανόνες πιστοδοτικής πολιτικής των τραπεζών. Πρόκειται για ομολογιακό δάνειο που δόθηκε για να μπορέσει να αποπληρώσει η εταιρεία τις άλλες δανειακές της υποχρεώσεις, εξήγησε ο κ. Μπόμπολας υπό τις πιεστικές ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής για το θέμα, χωρίς να είναι σε θέση να απαντήσει γιατί άλλες εταιρείες δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης από τις τράπεζες.

    Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Μπόμπολας ρωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και για τις διασυνδέσεις της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ με offshore.

    Ο ίδιος απάντησε ότι δεν γνωρίζει τον Αρμάντο Μπριντέτ Γκονζάλες, φερόμενο ως διευθυντή της εταιρείας συμφερόντων του, με έδρα στον Παναμά. Ερωτηθείς αν γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη offshore έχει την ίδια ιστοσελίδα με την εταιρεία Μοζάκ Φονσέκα και ποια ακριβώς είναι η σχέση της με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο κ. Μπόμπολας απέφυγε να απαντήσει, και στο διάλογο που ακολούθησε, ο βουλευτής παρενέβη λέγοντας: «Πιστεύω ότι γνωρίζετε και δεν το λέτε».

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/anatropi-tha-proselthi-telika-sti-exetastiki-o-stavros-psicharis-chamos-sto-twitter-pics/65282

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ