• Big Story

    Αίγινα: Η επιπολαιότητα του 77χρονου, που πήρε στα χέρια του αθώες ψύχες (video)

    aigina

    Το 5χρονο αγγελούδι που έχασε τόσο νωρίς και τόσο άδικα τη ζωή του


    Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε σήμερα από την Αίγινα, ο φερόμενος ως οδηγός του μοιραίου ταχύπλοου, που έκοψε το νήμα της ζωής του 5χρονου αθώου παιδιού, του πατέρα του και δυο ακόμα ανθρώπων. Τραγική φιγούρα της σημερινής μαύρης ημέρας ήταν η θεία του άτυχου κοριτσιού, που “υποδέχθηκε” το δράστη στα δικαστήρια του Πειραιά. Κρατώντας στα χέρια της φωτογραφίες του 5χρονου κοριτσιού και των γονιών της, ουρλιάζει στο δράστη, δείχνοντας του τις φωτογραφίες.

    Στο ανατριχιαστικό βίντεο, που έχει καταγράψει τον πόνο, την οδύνη και το θρήνο της γυναίκας, ακούγεται να του φωνάζει χαρακτηριστικά: “Κοίτα τι έκανες. Κοίτα τι έκανες ρε ξεφτιλισμένε. Θα σε πάρουν από τα χέρια μου. Θα σε καθαρίσω. Το ορκίζομαι στον αδερφό μου και την ανιψιά μου”. Και λέγοντας: “Δεν πρόκειται να βγει λάδι αυτή τη φορά κανένας πλούσιος. Να είναι σίγουρος ότι υπάρχει θεία δίκη και στην φυλακή θα τον φάνε. Αν ακούει κάποιος, θερμή παράκληση στη φυλακή να τον φάει. Κοιτάξτε εδώ κοριτσάκι πέντε χρονών και τον αδερφό μου 44 χρονών. Ευτυχώς ζει η νύφη μου και ο ανιψιός μου 9 χρονών”. Λίγο μετά, καταρρέει στα χέρια των αστυνομικών, μη μπορώντας να αντέξει φυσικά την ανείπωτη τραγωδία, που συνέβη στην οικογένεια. Μια τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε ένα 5χρονο κοριτσάκι, τόσο άδικα.

    aigina
    Η θεία του 5χρονου κοριτσιού.
    aigina
    Η θεία του 5χρονου κοριτσιού.
    aigina
    Η θεία του 5χρονου κοριτσιού, κρατώντας τις φωτογραφίες.
    aigina
    Το 5χρονο αγγελούδι που έχασε τόσο νωρίς και τόσο άδικα τη ζωή του
    aigina
    Η 5χρονη με τους γονείς της. Ο πατέρας έχασε επίσης τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει την κόρη του.

    Οι πληροφορίες, για το τραγικό περιστατικό που βύθισε στη θλίψη το νησί της Αίγινας,  σοκάρουν. Ο πατέρας του 5χρονου παιδιού έχασε τη ζωή του,  στην προσπάθειά του να σώσει την κόρη του. Συγκεκριμένα, αυτόπτεις μάρτυρες ανέφεραν πως όταν το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό σκάφος, το μικρό παιδάκι βρέθηκε στον αέρα. Ο πατέρας του πήδηξε για να το πιάσει και να το σώσει, όμως, κανείς από τους δυο δεν τα κατάφερε. Έγιναν πολλές προσπάθειες για ανάνηψη του παιδιού, από δυο γιατρούς που βρίσκονταν τυχαία στο σημείο, αλλά και από το Κέντρο Υγείας της Αίγινας, όπου και μεταφέρθηκε. Το προσωπικό του κέντρου συγκλονισμένο διαπίστωσε τον τραγικό θάνατο του κοριτσιού “με τα γαλάζια μάτια, όπως το περιέγραψαν. Η μητέρα και σύζυγος των δυο θυμάτων βρισκόταν στο ίδιο σκάφος και προς το παρόν δεν έχει αντιληφθεί την τραγωδία.

    Από το τραγικό συμβάν, υπήρξαν και πολλοί τραυματίες. Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση μιας 29χρονης τουρίστριας, η οποία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση.

    Ο 77χρονος οδηγός του ταχύπλοου, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και συνοδεία στελεχών του Λιμενικού, έφυγε στις 8 το πρωί από την Αίγινα και μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά, όπου αναμένεται να δώσει εξηγήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε, πως αμέσως μετά την τραγωδία συνελήφθη από το Λιμενικό Σώμα και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας. Όταν τον ρώτησαν για τα αίτια του δυστυχήματος, εκείνος έδωσε εξοργιστικές απαντήσεις, που φυσικά δεν”κάλυψαν” τους αστυνομικούς. Αφού επικαλέστηκε χρόνιο πρόβλημα υγείας, δήλωσε ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μάλιστα, τόνισε πως το ταχύπλοό του δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, γεγονός που διαψεύδεται από αυτόπτεις μάρτυρες που αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που ευθύνεται για την τραγωδία κινούταν με υπερβολική ταχύτητα, δεδομένου του θαλάσσιου χώρου που κινούταν.

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αίγινα και στις δηλώσεις που παραχώρησε ανέφερε: “Πρόκειται για μια παράλογη συμφορά, αδικαιολόγητη. Προς το παρόν με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, είναι απολύτως αναιτιολόγητη. Φυσικά οι ευθύνες αναζητούνται να καταγραφούν με όλη την σοβαρότητα και την αυστηρότητα. Το πρώτο φυσικά μέλημα πριν από αυτό, είναι η διάσωση όσων ακόμα ενδεχομένως βρίσκονται, εάν και οι ελπίδες έχουν πια εξασθενήσει, αλλά ακόμη οι έρευνες για την εξεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται γιατί δεν έχουμε ακριβή αριθμό, με αντικειμενικό τρόπο, επιβαινόντων στο μικρό σκάφος που μετέφερε τους επιβαίνοντες από την Πέρδικα στην Μονή. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε 48 ώρες τις έρευνες όπως λένε οι κανονισμοί ακόμη και εάν όλες οι ενδείξεις λένε ότι μάλλον δεν έχουμε άλλον αγνοούμενο.”

    Δυστυχώς, η ιστορία αυτή φαίνεται πως έχει μέλλον, καθώς κάθε μέρα όλο και περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό δυστύχημα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου για το δράστη, σημασία έχει πως ένα αθώο παιδάκι, μόλις 5 χρόνων, έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Με βάση ποια κριτήρια ένας άνθρωπος κοντά στα 80 χρόνια είναι ικανός να οδηγεί και να χειρίζεται ένα τέτοιο σκάφος, που όπως αποδείχθηκε μπορεί να προκαλέσει πολλούς θανάτους; Ίσως είναι καιρός, οι Αρμόδιες Αρχές να επανεξετάσουν το θέμα των αδειών  σκαφών, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, λόγω της επιπολαιότητας και της ανευθυνότητας κάποιων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tragodia-stinegina-7-erotimatazitounapantisis/67799

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/thdritsas-gia-tin-tragodia-stin-egina-sinechizoume-tis-erevnes-aferethike-o-77chronos-chiristis/67785



    ΣΧΟΛΙΑ