• Big Story

    Damian Cope: Ο manager που θέλει να βάλει τον ΟΠΑΠ στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη

    ΟΠΑΠ

    Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ


    Έχοντας θέσει πριν από τρεις μήνες το όραμά του για το 2020  και την στρατηγική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο ΟΠΑΠ, ο διευθύνων σύμβουλος, Damian Cope προχωράει με την υλοποίηση του σχεδιασμού για τη μεταμόρφωση της εταιρείας σε έναν πραγματικό παγκόσμιο επιχειρηματικό παίκτη. Όπως γράφαμε πρόσφατα στο mononews.gr, ο Damian Cope χαρακτήρισε το 2017 «έτος σκληρής δουλειάς και σημαντικών αλλαγών», προαναγγέλλοντας καίριες παρεμβάσεις για την ενδυνάμωση του οργανισμού με αιχμή του δόρατος την υλοποίηση (μετά από μία περιπέτεια αρκετών χρόνων) του πλάνου του ΟΠΑΠ για τα VLTs, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

    «Είμαστε ικανοποιημένοι που εισερχόμαστε στη φάση της υλοποίησης για τα 16.500 VLTs τους επόμενους 18 μήνες. Εκτός από τους αποκλειστικούς χώρους (Gaming Halls) αποφασίσαμε ότι τα VLTs θα τοποθετηθούν και σε μεγάλο αριθμό πρακτορείων του δικτύου μας, αντίστοιχα με το επιτυχημένο μοντέλο που έχει εφαρμοστεί στην αγγλική αγορά. 

    Στην παρούσα φάση εξετάζουμε συνολικά και με ιδιαίτερη προσοχή τα σχετικά χρονοδιαγράμματα και τα πλάνα παράλληλης υλοποίησης τόσο για τους αποκλειστικούς χώρους όσο και τα πρακτορεία. Το πλήρες πλάνο λειτουργίας αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017», απάντησε σε σχετικό ερώτημα αναλυτών ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ.

    Η αναφορά του αυτή στο επιτυχημένο μοντέλο της αγγλικής αγοράς δεν είναι καθόλου τυχαία: ο Damian Cope έχει ήδη φέρει στον ΟΠΑΠ ανθρώπους από την Αγγλία που γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά των τυχερών παιγνίων και αναμένεται να συμβάλουν τα μέγιστα στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιων προδιαγραφών και την ανάπτυξη της εταιρείας.

    Μάλιστα, πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν πως ο Damian Cope δίνει το… 200% για να στρέψει προς την κατεύθυνση αυτή τον ΟΠΑΠ, δουλεύοντας σκληρά (από τις 8 το πρωί είναι ήδη στο γραφείο του, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πληροφορίες) και ακούγοντας προσεκτικά όλες τις ιδέες και τις εισηγήσεις των ανθρώπων του ΟΠΑΠ.

    Παράλληλα με το φιλόδοξο σχέδιο των VLTs, ο ΟΠΑΠ προχωρά ακόμα σε γενναία βήματα όσον αφορά στην αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας στην εταιρεία, ώστε να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να δώσουν οι τελευταίες τεχνολογίες. 

     Στον τομέα αυτόν εντάσσεται και η διαδικτυακή παρουσία του ΟΠΑΠ, που αναμένεται να ενισχυθεί δραστικά το 2017, εν όψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, καθώς πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο η εταιρεία χρειάζεται βελτίωση.

     Το βέβαιο είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μπει γερά θεμέλια και ο ΟΠΑΠ έχει δυνατότητες εξέλιξης. Το 2017 θα είναι πράγματι, όπως είπε και ο Damian Cope, έτος σημαντικών αλλαγών – ειδικά από τη στιγμή που, όπως φαίνεται, η δέσμευσή του για «σκληρή δουλειά» έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πράξη, με τον ίδιο ως φωτεινό παράδειγμα…

     ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Athens Ledra: Ραγδαίες εξελίξεις. Ενδιαφέρον εξαγοράς από κινέζικο όμιλο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρή καταγγελία ΝΔ: Το κτίριο της Κουμουνδούρου δεν είχε δηλωθεί στην εφορία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Black Friday: Τα Attica Stores και οι φίρμες Calvin Klein, Collective, Nike, Samsonite, Guess γιορτάζουν με δελεαστικές εκπτώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ