• Big Story

    Coming Soon: Στο κατακόρυφο η αγωνία 500 εργαζομένων στο Mega

    χαράτσι


    Η (πρώτη) μέρα της κρίσης (και για το Mega) για τις τηλεοπτικές άδειες έφτασε. Εντός της ημέρας η αρμόδια επιτροπή θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα με τον κατάλογο των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν οριστικά στον διαγωνισμό, «κόβοντας» και επίσημα τις υποψηφιότητες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι φάκελοι δεν παρουσιάζουν προβλήματα και αναμένεται να πάρουν το «ΟΚ» της επιτροπής, όμως ανησυχία επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Mega, καθώς φαίνεται ότι η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας απειλεί να κρατήσει το μεγάλο κανάλι εκτός της διαδικασίας, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη μοίρα του και βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες διοίκησης και εργαζομένων για συνέχιση της λειτουργίας του.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Γιώργος Πουλόπουλος, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν το Mega να μην έχει προσκομίσει φορολογική ενημερότητα, ενώ την ίδια μέρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε σε ξένους δημοσιογράφους ότι «εάν δεν έχει προσκομίσει φορολογική ενημερότητα η Τηλέτυπος Α.Ε. θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό».

    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ
    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ

    Αν λοιπόν δεν έχει αλλάξει δραματικά κάτι τις τελευταίες μέρες (που μάλλον δεν έχει αλλάξει), τότε το Mega θα γίνει το δεύτερο κανάλι που βγαίνει εκτός της «μάχης» για τη διεκδίκηση μίας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, μετά το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη, που αποκλείστηκε από τη διαδικασία λόγω μη καταβολής του παραβόλου των 30.000 ευρώ.

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Φυσικά, αν πράγματι το Mega μείνει εκτός της «κούρσας», αυτό θα σημάνει ουσιαστικά και το τέλος του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα, και για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι του καναλιού περιμένουν με αγωνία τη σημερινή απόφαση, ελπίζοντας σε ένα… θαύμα που θα τους κρατήσει μακριά από τον εφιάλτη της ανεργίας.

    Πάντως, ήδη εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι στο Μεγάλο Κανάλι αναζητούν τρόπο διαφυγής, βλέποντας το τέλος να έρχεται, ωστόσο η κατάσταση και στα άλλα κανάλια δεν είναι ακριβώς ιδανική, κι έτσι οι περισσότεροι παραμένουν «παγιδευμένοι» στη φουρτούνα που περνάει το Mega, περιμένοντας να δουν τις εξελίξεις.

    Όπως και να ‘χει, σήμερα θα γνωρίζουμε ποιοι είναι οι υποψήφιοι που θα περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, και κατόπιν στις αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και τότε θα γνωρίζουμε ποιοι θα πάρουν άδεια και ποιοι θα μείνουν έξω από το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται.

    Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα τελευταία 24ωρα λαμβάνουν χώρα έντονες ζυμώσεις, καθώς ορισμένοι από τους παλιούς και επίδοξους νέους καναλάρχες αναζητούν συμμαχίες για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους και στη νέα εποχή της τηλεόρασης, γνωρίζοντας καλά ότι με τέσσερις μόνο διαθέσιμες άδειες είναι δύσκολο από μόνοι τους να εξασφαλίσουν μία από αυτές…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-echi-efthines-ikogenia-gia-ta-chrei/60752



    ΣΧΟΛΙΑ