• Big Story

    Χρεοκοπία σε λιγότερο από μήνα για την Ελλάδα;

    • NewsRoom


    Η Ελλάδα πάλι αντιμέτωπη με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι θα βρεθεί πάλι σε δύσκολη θέση καθώς δεν θα υπάρχει οικονομική ρευστότητα. Σύμφωνα με άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου θα έχει προβλήματα στην καταβολή των δόσεων της.

    “Το ΔΝΤ  ανησυχεί επίσης  ιδιαίτερα για την επιθυμία ορισμένων κρατών της Ε.Ε για  παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, σχετικά με τα μέτρα λιτότητας που αναφέρονται στο τρίτο  μνημόνιο καθώς αντιμετωπίζει οικονομική επιβάρυνση από το προσφυγικό πρόβλημα. Αυτό ενδεχομένως θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.”

    “Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις”, καταλήγει το δημοσίευμα στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ