• Big Story

    Η χώρα διαλύεται. Έτοιμος να αποχωρήσει ο επιχειρηματίας της Αφάντου Ρόδου


    Έτοιμος να ματαιώσει την επένδυσή του στη Ρόδο – που για τον ίδιο ήταν όνειρο ζωής – είναι ο Ελληνοαμερικανός Μερκούριος Αγγελιάδης μετά την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να χαρακτηρίσει τον χώρο της Αφάντου ως αρχαιολογικό. Ο επιχειρηματίας θα διεκδικήσει τα ουδόλως ευκαταφρόνητα ποσά που έχει ήδη δαπανήσει για μελέτες προσφεύγοντας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Όπως δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ της Ρόδου ο κ. Αγγελιάδης «ο χώρος που κηρύχθηκε αρχαιολογικός βρίσκεται μεταξύ εμού και του ακινήτου του κ. Νικολαϊδη (που έχει την TUI στην Ελλάδα). Μου είπαν να πάμε να μιλήσουμε στον υπουργό και τους απάντησα ‘δεν πάω πουθενά’. Ήρθα με τα λεφτά μου να επενδύσω και δεν θα παρακαλάω. Θέλω το αρχικό συμβόλαιο. Αν το αλλάξουν, δεν το παίρνω -είναι απλό. Θα χαθεί μία επένδυση 400 εκατ. ευρώ. Είμαι 74 χρόνων δεν θα περιμένω για πολύ ακόμη».

    Ο κ. Μερκούριος Αγγελιάδης εκλαμβάνει σαν σαφές αποθαρρυντικό μήνυμα τις παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις τρικλοποδιές που βάζει στην ανάπτυξη για την οποίαν η ίδια κόπτεται. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δηλώνει απερίφραστα ότι «αυτοί έχουν προβλήματα, από ό,τι μαθαίνω, στο ίδιο τους το κόμμα. Εγώ ξέρω πως όταν δεν με συμφέρει, δεν αγοράζω.

    Σε μία τέτοια περίπτωση παίρνω την εγγυητική επιστολή πίσω και τα εκατομμύρια εξόδων που έχω κάνει, τα διεκδικώ από το ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είπα ότι ‘εγώ δεν είμαι Λάτσης, ούτε αεροδρόμια έχω. Είμαι ένας απλός μετανάστης που ήρθα να επενδύσω στον τόπο μου’. Δεν είμαι βλάκας όμως. Οταν θα πάρουν ένα κομμάτι για αρχαιολογικό, άλλο για κάτι άλλο, τι θα μείνει; Θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου και να δώσω δουλειές, αλλά όχι σε βάρος μου. Οπότε με αναγκάζουν να τους πω ‘πάρτε το και φτιάχτε το εσείς, δεν το θέλω’. Αν τελικά αυτή είναι η εξέλιξη, ποιος Ελληνοαμερικανός θα έρθει να επενδύσει;».

    Σημειώνεται ότι με μια αλλοπρόσαλλη ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδι της Δευτέρας ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, θέλησε να παράσχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με την αξιοποίηση στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Επιγραμματικά ο υπουργός υποστηρίζει ότι ο χαρακτηρισμός ως αρχαιολογικού χώρου μιας τεράστιας έκτασης 10.000 στρεμμάτων δεν αποτελεί εμπόδιο για τα επενδυτικά σχέδια, ούτε παρεμποδίζει την αποκρατικοποίηση, η οποία περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση από το Κουαρτέτο των θεσμών.

    Ο κ. Μπαλτάς επιχειρεί να υποστηρίξει τη θέση ότι η παρέμβασή του την τελευταία στιγμή, όχι μόνο δεν τινάζει στον αέρα μια τουριστική επένδυση περίπου 500 εκατ. ευρώ, αλλά τη διευκολύνει κιόλας! Κι αυτό σε πείσμα ακόμη και των υπόλοιπων μικροϊδιοκτητών της περιοχής Αφάντου, οι οποίοι δεν γνωρίζουν εάν οι εκτάσεις που κατέχουν υπάγονται πλέον σε καθεστώς αρχαιολογικής προστασίας -και άρα μη εκμετάλλευσης καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/dimoskopisi-tis-avgis-dichnei-ton-kiriako-os-katallilotero-prothipourgo/40742

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ