• Big Story

    Π. Γεωργιόπουλος: Κεφάλαια 173 εκατ. δολ. ζητά από θεσμικούς η Aegean Marine. Βουτιά 13% για τη μετοχή της

    πητερ γεωργιοπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Aegean Marine Petroleum Network


    Ραγδαίες εξελίξεις στη ναυτιλιακή Aegean Marine Petroleum Network, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης κεφαλαίων έχοντας εξασφαλίσει συμφωνία με θεσμικούς επενδυτές για την πώληση ομολόγων της.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή αναζητά μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης να προσελκύσει κεφάλαια που μπορεί να αγγίξουν και τα 173 εκατ. δολάρια, τα οποία θα προκύψουν από την πώληση μετατρέψιμων ομολόγων σε θεσμικούς επενδυτές, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

    Σημειώνεται πως στο άκουσμα της είδησης, η μετοχή της Aegean Marine στη συνεδρίαση της Wall Street (στις 19.57 ώρα Ελλάδος) διαπραγματεύονταν στα 10,57 δολάρια καταγράφοντας ραγδαία πτώση της τάξεως του 13,32%. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    aegean-marine

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι τροποποίησε την αρχική συμφωνία – σύμφωνα με την οποία προβλέπονταν ακαθάριστα έσοδα ύψους 150 εκατ. δολ. – αυξάνοντας την προσφορά κατά 50 εκατ. δολάρια επιπλέον. Παράλληλα, έχει δώσει χρονικό περιθώριο στους θεσμικούς επενδυτές διάρκειας 30 ημερών να κάνουν χρήση της option αγοράς επιπλέον ομολόγων αξίας 22,5 εκατ. δολαρίων, εξέλιξη που αυξάνει τις προσδοκίες για την προσέλκυση εσόδων ύψους έως και 172,5 εκατ. δολαρίων.

    Τα προς πώληση ομόλογα θα έχουν ετήσιο επιτόκιο 4,25%. Κάθε ομόλογο 1.000 δολ. θα μπορεί να μετατραπεί σε 66,9 κοινές ονομαστικές μετοχές της Aegean Marine, που αντιστοιχεί σε τιμή μετατροπής ύψους 14,95 δολ.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι η λήξη των ομολόγων αυτών τοποθετείται στο έτος 2021, ενώ οι θεσμικοί επενδυτές θα έχουν περιθώριο μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου 2016 να πραγματοποιήσουν την αγορά.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της Aegean Marine, η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει 40 εκατ. δολάρια από τα έσοδα που θα προκύψουν για την αποπληρωμή χρεών, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών της πλάνων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κι άλλες πωλήσεις πλοίων από την Gener8 Maritime – Τι σχεδιάζει ο Πήτερ Γεωργιόπουλος;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Basil M. Karatzas: Ενθαρρυντικά σημάδια για τη ναυτιλία και τις κεφαλαιαγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στ. Τσαντάνης: Με ένα ακόμη πλοίο ενισχύει το στόλο της η Seanergy



    ΣΧΟΛΙΑ