• Big Story

    “Παίζει” ο Χρ. Μεγάλου για CEO της Τράπεζας Πειραιώς;

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Ξεκινά και πάλι η διαδικασία για την ανάδειξη  διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς. Δεν αποκλείεται αυτή τη φορά ο τραπεζίτης κ. Χρήστος Μεγάλου να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την θέση, αναφέρουν στο mononews.gr καλά πληροφορημένες πηγές.

    Το θέμα της αναζήτησης διευθύνοντος συμβούλου θα συζητήσουν σε συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι  ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Γιώργος Μιχελής με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργο Χατζηνικολάου.

    Το ζητούμενο είναι η διαδικασία να «τρέξει» ομαλά και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο, καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος που η Πειραιώς βρίσκεται χωρίς CEO, μετά την παραίτηση του κ. Ανθίμου Θωμόπουλου, στις αρχές του Φεβρουαρίου  2016.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΧΣ θα ζητήσει από τον κ. Χατζηνικολάου η short list  της Επιτροπής Διορισμών της Πειραιώς να περιλαμβάνει περισσότερα από δύο ονόματα υποψηφίων, καθώς η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.

    Επίσης οι κ.κ. Μιχελής και Χατζηνικολάου θα  συζητήσουν και το θέμα της αποπομπής του κ. Αλεξάντερ Μπλέιντς από το ΔΣ της Πειραιώς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει συναίνεση από την πλευρά του κ. Τζον Πόλσον για την αποχώρηση του κ. Μπλέιντς. Επίσης φαίνεται ότι συναινετικά θα κυλήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου CEO, ενώ οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο κ. Πόλσον δεν θα επιμείνει πλέον στην υποψηφιότητα  του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μιχελής (ΤΧΣ) προς τρεις τραπεζίτες: Διώξτε άμεσα τρία στελέχη σας – Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deutsche Bank: Η μεγάλη επιστροφή των Γερμανών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ετοιμάζουν σκληρό Brexit και εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο



    ΣΧΟΛΙΑ