• Big Story

    Άνθιμος Θωμόπουλος: Όλα έτοιμα για τη νέα τράπεζα. Αναζητεί 300 εκατ. ευρώ

    Άνθιμος Θωμόπουλος

    Άνθιμος Θωμόπουλος


    Eνα βήμα πριν την τελική έγκριση για τη λειτουργία της Credicom βρίσκεται ο Άνθιμος Θωμόπουλος. Η νέα τράπεζα θα επικεντρωθεί στις αναδιαρθρώσεις δανείων, το πιο hot κομμάτι της τραπεζικής αγοράς, και αναμένεται να λάβει πράσινο φως από τον SSM εντός του μηνός ενώ έχει προηγηθεί η έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο Άνθιμος Θωμόπουλος έχει εξασφαλίσει την συνεργασία της Atlas Management που χρηματοδοτεί το εγχείρημα με 100 εκατ. ευρώ ως στρατηγικός επενδυτής.

    Μόλις ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις, θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ο Άνθιμος Θωμόπουλος έχει ως στόχο να συγκεντρώσει από επενδυτές, κεφάλαια άνω των 300 εκατ. ευρώ.

    Καθώς η συγκεκριμένη αγορά των κόκκινων δανείων συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, εκτιμάται ότι η Credicom με την τεχνογνωσία που θα φέρει – στη διοικητική ομάδα ανήκει και η Αναστασία Σακελλαρίου –  θα συγκεντρώσει τα αναγκαία κεφάλαια για να δραστηριοποιηθεί στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων.

    Η στήριξη της Atlas Merchant Capital, η οποία είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής στον χρηματοικονομικό κλάδο, είναι πρόσθετο προσόν για την Credicom και τον Ανθιμο Θωμόπουλο.

    Τα προβληματικά δάνεια επιχειρήσεων είναι περίπου 42 δισ. ευρώ και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Για τις έξι στις δέκα επιχειρήσεις που έχουν δυνατότητες βιωσιμότητες, χρειάζεται ένα πλάνο αναδιάρθρωσης, όπως επίσης και κεφαλαιακή ενίσχυση, συχνά με την προσέλκυση επενδυτών που θα συνεισφέρουν σε κεφάλαια και τεχνογνωσία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: L’Oréal: Το ενδιαφέρον του γαλλικού κολοσσού για την ελληνική Apivita

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The wise man: Οι νεες business Λασκαρίδη, Δασκαλαντωνάκη και Κάτσου. Tα καλά νέα για το Φυσικό Αέριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μυτιληναίος. Στα 10 ευρώ η μετοχή (σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις)



    ΣΧΟΛΙΑ