• Big Story

    Παραιτείται ο… υπερβολικά ειλικρινής Σγουρίδης – Πολιτική (και νευρική) κρίση στην κυβέρνηση


    Σε πολιτική κρίση «βυθίζουν» την κυβέρνηση οι… υπερβολικά ειλικρινείς δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών (προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, με θητεία στο ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν) Παναγιώτη Σγουρίδη, που ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε -αν και μετά προσπάθησε να το μαζέψει, χωρίς επιτυχία- ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες για να αποσπάσει την ψήφο τους!

    Οι επίμαχες δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93,6, με τον (υπό παραίτηση πλέον) υφυπουργό να αναγνωρίζει πως «αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει», προσθέτοντας: «Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

    Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν  αυτό σημαίνει πως ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τους αγρότες, ο Π. Σγουρίδης έβαλε τον Αλέξη Τσίπρα στο ίδιο «τσουβάλι» με τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου, σχολιάζοντας: «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα ‘λεφτά υπάρχουν’».

    Και ενώ μέσα σε λίγες ώρες είχε ξεσπάσει ήδη σάλος από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη, και το ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξή του ήταν αδιάψευστος μάρτυρας των όσων είπε, ο υφυπουργός Υποδομών επιχείρησε να… διαψεύσει τον εαυτό του, με διευκρινιστική δήλωσή του η οποία κατέληγε με τη φράση: «Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

    Όμως κανείς δεν πίστεψε τον Π. Σγουρίδη, και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ότι ο υφυπουργός Υποδομών είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα «για λόγους ευθιξίας», και ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το ζήτημα μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, το Σάββατο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ενοχλήθηκε έντονα από τις δηλώσεις του Π. Σγουρίδη, όταν ενημερώθηκε για αυτές, και ήταν εκείνος που ζήτησε, μέσω του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, από τον υφυπουργό να ανασκευάσει τις δηλώσεις του – όμως τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό, και πλέον φαίνεται πολύ δύσκολο να μην απομακρυνθεί από το κυβερνητικό σχήμα το στέλεχος των ΑΝΕΛ.

    Και κοιτάξτε σύμπτωση: από το ίδιο ακριβώς πόστο, του υφυπουργού Υποδομών, είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση  του κυβερνητικού σχήματος τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, λόγω αντιδράσεων για ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια που είχε αναρτήσει κατά το παρελθόν στο Διαδίκτυο…



    ΣΧΟΛΙΑ